Більше не зможе виходити з дому: 78-річний режисер "Дюни" повідомив про серйозну хворобу

78-річний американський кінодіяч і музикант Девід Лінч повідомив, що йому діагностували емфізему легень. Через захворювання він більше не зможе виходити з дому. Режисер "Дюни" (1984) і "Твін Пікс" (1990) пояснив, що хвороба з'явилася через куріння протягом усього життя, передають Патріоти України

Величезний ризик для життя Лінча становить можливість захворіти на коронавірус. Саме через це музикант має уникати прогулянок та контакту з навколишнім середовищем. Про свою хворобу зірка вперше розповів в інтерв'ю Sight & Sound, передає Independent.

"У мене емфізема через те, що я так довго курив, і тепер я сиджу вдома, подобається мені це чи ні. Для мене було б дуже погано захворіти, навіть на застуду", – пояснив музикант і додав, що "може пройти лише невелику відстань, перш ніж закінчиться кисень"

Емфізема змушує Девіда Лінча режисерувати усі подальші кінопроєкти лише у дистанційному форматі, сидячи вдома. Однак, він зазначає, що готовий до такого випробування: "Я б зробив це дистанційно, якби до цього дійшло", хоч і не дуже хотів би такого типу роботу.

Довідка. Емфізема (ХОЗЛ) – хвороба легень, яка зазвичай викликана курінням, забрудненим повітрям, впливом пилу і хімічних речовин. Під час захворювання орган збільшуються в об'ємі, стає млявими, а дихальні проходи звужуються. Через це видихати повітря стає значно важче. За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, до 2030 року емфізема стане третьою основною причиною смертності в усьому світі.

Девід Лінча зараз має кілька незавершених проєктів, тому працювати з ними буде для нього вкрай важко. Відповідаючи на запитання, чи буде екранізовано сценарій "Антилопи більше не тікають", який режисер написав ще у 2010 році, Лінч відповів: "Що ж, ми не знаємо, що принесе майбутнє, але не втрачаємо надії".

"Помітили у VIP-зоні": 62-річний Том Круз закрутив новий роман

середа, 7 серпень 2024, 6:44

Відомий американський актор, зірка фільму "Місія нездійсненна" Том Круз закрутив новий роман. Стало відомо, хто нова кохана артиста, передають Патріоти України. Як пише PageSix, обраницею 62-річного актора стала 25-річна співачка та протеже фронтмена C...

Мер Львова Андрій Садовий знов одружився, у православному храмі під час відпустки

вівторок, 6 серпень 2024, 23:35

Міський голова Львова Андрій Садовий здивував новиною про друге одруження. На своїй сторінці в Facebook політик опублікував фото з дружиною - Катериною, передають Патріоти України. "Це козацька церква в Каневі. Ми з Катериною знову одружилися. Немає ча...