"Був повністю "нульовим"... та і зараз проблеми: "оце "шшьо" замість "що", росіянізми, кострубаті граматичні форми… Працювати й працювати": Викладач Зеленського розповів, як той два роки зубрив українську

Олександр Авраменко і Володимир Зеленський

Ні в родині, ні в офісі тоді ще актора Володимира Зеленського ніхто не володів "солов'їною", тому з навчанням виникали труднощі. Про це в інтерв'ю "Обозревателю" розповів викладач української мови Олександр Авраменко, зазначають Патріоти України.

"Два роки він (Зеленський. - Ред.) навчався, проте не систематично. П’ять-сім занять – і три місяці або навіть пів року перерва. Потім знову три-чотири – і знов пауза. А для результату потрібна система. Я говорив йому: якщо прочитати книжку, як накачати м’язи, вони не виростуть, треба йти тренуватися – тоді щось буде", - розповів Авраменко.

За словами викладача, прагнення освоїти українську Зеленський пояснював бажанням знімати цією мовою кіно.

"Про президентство нічого не говорив. Казав, що планує знімати кіно українською мовою. Уже був ухвалений Закон "Про функціонування української мови як державної", я входив до складу комісії, яка його розробляла. Квоти на телебаченні мали набути чинності 2021 року – я думав, інтерес до мови пов’язаний саме з цим. А потім здогадався: мабуть, це все-таки щось більше, у політику піде", - говорить Авраменко.

За словами вчителя, у Зеленського є здібності до мов, але під час навчання виникали і проблеми.

"Гальмувало те, що ані в його сім’ї, ані в оточенні ніхто українською не говорив. В офісі були люди, які знали мову, та коли ти один українськомовний, а решта 40 спілкуються російською, складно бути білою вороною", - розповів він.

Теперішній рівень володіння мовою у президента, на думку Авраменка, "далекий від ідеалу".

"М’які шиплячі, оце "шшьо" замість "що", росіянізми, кострубаті граматичні форми… Працювати й працювати. Але його життя змусило на українську перейти, необхідність виголошувати промови державною мовою, спілкуватися зі ЗМІ. І говорить він дедалі краще: мовні м’язи тренуються", - вважає викладач.

"Серце б'ється, життя продовжується": В'ячеслав Узелков після серйозної операції на серці публічно звернувся до коханої

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:30

Колишній український боксер, а нині фітнес-тренер В'ячеслав Узелков, розповів про відновлення після операції, передають Патріоти України. У своєму фотоблогу знаменитість опублікував фото з лікарні. За словами В'ячеслава, наразі він проходить останні об...

Важка хвороба не завада: Кейт Міддлтон отримала новий королівський титул від Чарльза III

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:05

Король Великобританії Чарльз III надав принцесі Уельській Кейт Міддлтон новий королівський титул. Вона стала представником Ордену кавалерів пошани. Про це повідомляє ENews. . Цей титул Її Королівської Високості є абсолютно новим, оскільки до неї ніхт...