Чи стане 95-й день народження приводом для доленосної заяви? Британією повзуть чутки, що Єлизавета II зречеться престолу після смерті чоловіка. Експерти коментують

21 квітня найтаршій монархині Європи виповниться 95 років. Ювілей затьмарила непоправна втрата

Стало відомо, чи зречеться Єлизавета II престолу після смерті чоловіка

Смерть принца Філіпа зробила 94-річну королеву Єлизавету II вдовою, і з'явилися чутки, що монархиня може відректися від британського престолу. Історики королівської сім'ї прокоментували цю інформацію, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Експерти вважають, що королева буде главою держави якомога довше, адже при коронації вона згідно традиції дала клятву служити британському народу до останнього подиху.

Історики королівської сім'ї припускають, що навіть смерть коханого чоловіка, з яким вони прожили в шлюбі 73 роки, рішення Єлизавети II не змінить.

"Є всі підстави вважати, що вона в доброму здоров'ї, так що при вдалому збігу обставин королева продовжить бути главою держави як можна довше", - таку заяву зробив історик королівської сім'ї Хьюго Вікерс.

Дослідник королівської династії Віндзорів Роберт Лейсі дотримується такої ж думки, але зміни все ж можливі, говорить він.

"Королева може дещо відійти від справ. Але королева точно залишиться на троні", - заявляє експерт.

Зазначимо, що Єлизавета II є релігійною людиною, тому вона, як глава англіканської церкви, ставиться до своєї клятви про правління до останнього подиху, яку вона дала при коронації, як до непорушної.

Королева Єлизавета II очолила британську монархію 2 червня 1953 року у віці 25-ти років.

Стало відомо, чи зречеться Єлизавета II престолу після смерті чоловіка

Нагадаємо, що принц Філіп, герцог Единбурзький, помер у Віндзорському замку вранці, 9 квітня. У мережі згадали, як чоловік королеви Великобританії пив горілку з перцем в Україні, а також найкрутіші цитати дотепника-герцога.

Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:12

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після...

"Чоловік мене тягнув униз. Тепер я вільна": Шакіра заявила про готовність залишитися самотньою заради кар’єри

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:50

Незважаючи на те, що Шакіра час від часу згадує чоловіка-зрадника Жерара Піке, зараз вона значною мірою зосередилася на власній персоні і музичній кар'єрів. Про це співачка заявила у свіжому випуску вечірнього шоу Джиммі Феллона, передають Патріоти Укр...