"Доля людей важливіша за статуетку": Олег Псюк пояснив, чому закликав врятувати Маріуполь зі сцени "Євробачення"

У вівторок, 17 травня, відбулася пресконференція гурту Kalush Orchestra, який приніс Україні третю перемогу у Євробаченні, передають Патріоти України.

Олег Псюк і гурт Kalush Orchestra повернулися до України зі статуеткою переможців Євробачення 2022. Під час пресконференції українські журналісти запитали у лідера гурту Олега Псюка, чому він вирішив ризикнути результатами виступи і закликали зі сцени Євробачення врятувати Маріуполь та українських бійців, які перебувають в Азовсталі. Адже це могло стати приводом для дискваліфікації гурту.

"200 млн людей дивляться фінал Євробачення. Я вважаю, що я би картав себе, якби не зробив, ніж зробив і нас дискваліфікували. Я ось так на ваги поставив. Тому звичайно, що мені важливіша доля українських людей, ніж статуетка. Або в принципі навіть перемога, хоча вона доволі значна. Я знав, що звичайно не прикольно, якщо нас дискваліфікують, але Україна би підтримала наш вибір", — відповів лідер Kalush Orchestra.

Також Олег Псюк звернувся до героїв, що перебувають у Маріуполі. "Можу тільки висловити подяку за те, що ви стоїте там за нас. За вашу мужність і хоробрість. І я маю надію, що зовсім скоро все зробиться для того, щоб вас врятували".

Нагадаємо, по завершенні виступу українського гурту у гранд-фіналі Євробачення Олег Псюк вигукнув зі сцени: «Please help Ukraine, Mariupol. Help Azovstal. Right now! (Будь ласка, допоможіть Україні, Маріуполю. Допоможіть Азовсталі. Прямо зараз!)».

Європейська мовна спілка вирішила, що його промова має гуманітарний, а не політичний характер, та не дискваліфікувала український гурт. Також представники Ісландії та Німеччини закликали до миру в Україні зі сцени Євробачення 2022. Український гурт отримав 192 бали від журі та найвищий бал від глядачів — 439 (всього 631). Друге місце посіла Велика Британія (466 голосів), третє— Іспанія (459 голосів).

"Це прозвучить доволі лицемірно, але": Ріанна зізналася, про які помилки минулого жалкує

середа, 24 квітень 2024, 8:22

Барбадоська співачка Ріанна в інтерв'ю Vogue зізналася, про що вона шкодує після того, як стала мамою двох дітей, передають Патріоти України. Співачка розповіла, що їй неабияк соромно за свої провокативні образи в минулому, які були занадто відвертими...

"Коли людина приходить до думки": Злата Огнєвіч вперше зізналася у спробі самогубства

вівторок, 23 квітень 2024, 16:45

Відома співачка Злата Огнєвіч, яка нещодавно спростувала чутки про свою вагітність, зізналася, що свого часуледь не наклала на себе руки, передають Патріоти України. В інтерв'ю Славі Дьоміну зірка розповіла, що тригером послужили деякі обставини у житт...