Династії України: Дочка вбитого "господаря" Харкова та Харківщини стала ректором університету імені Каразіна

Євген Кушнарьов на початку 2000-х був для Харкова тим, ким Допа і Гепа силились стати всі роки після нього

У другому турі виборів ректора Харківського університету імені Каразіна перемогу здобула доктор юридичних наук, професор Тетяна Кагановська, повідомляють Патріоти України з посиланням на сторінку вузу в Facebook.

За Кагановського проголосувало 1 166 осіб, а за другого претендента, доктора фізико-математичних наук, декана фізико-технічного факультету Ігор Гірка - 940 осіб. 84 виборця не підтримали жодного кандидата.

Кагановського привітала з обранням генеральний прокурор України Ірина Венедиктова. Вона зазначила, що вперше в історії Каразінського університету його очолить жінка.

"Ця тендітна жінка вміє керувати, перемагати, незважаючи на все, і несе в собі великий потенціал", - охарактеризувала Венедиктова нову керівницю ХНУ імені Каразіна.

Кагановська - 1975 року народження, дочка відомого політика (колишнього харківського мера і губернатора, голови Адміністрації Президента) Євгенія Кушнарьова. Закінчила Національну академію юридичних наук імені Ярослава Мудрого, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України. Була депутатом Харківської міської ради.

Очолює юридичний факультет ХНУ імені Каразіна останні 17 років, з моменту відновлення юридичного факультету в структурі вузу в 2004 році.

Контекст:

Харківський національний університет - один з найстаріших університетів Східної Європи, наголошується на сайті вузу. Заснований в листопаді 1804 року з ініціативи просвітителя Василя Каразіна. У ньому навчалися і працювали три лауреати Нобелівської премії - біолог Ілля Мечников, економіст Семен Коваль, фізик Лев Ландау. За роки існування університет закінчили понад 130 тис. Чоловік. Відзначається, що від нього відбуваються багато інших вищих навчальних закладів Харкова. Зараз в ХНУ 21 факультет, на яких навчається близько 16 тис. Студентів та слухачів, 400 аспірантів, працює до 1500 викладачів і наукових співробітників. До складу університету входять НДІ хімії, біології, астрономії.

Про те, що доктор соціологічних наук Віль Бакіров, який займав пост ректора ХНУ більше 20 років, планує піти з посади, стало відомо 22 лютого - він озвучив своє рішення в ході засідання вченої ради вищого навчального закладу, повідомлялося на сайті університету. Бакіров пояснив, що в сумі з часом на посадах декана і першого проректора - це "майже 30 років адміністративної роботи, яка сама по собі ніколи не була для мене джерелом щастя і натхнення, завжди стимулювала мрію попрацювати коли-небудь просто професором".

На посаду ректора претендували чотири кандидати - в першому турі відсіялися доктор фізико-математичних наук, декан фізичного факультету Руслан Вовк і доктор фізико-математичних наук, декан радіофізичного факультету Сергій Шульга.

"Слава Богу, живий": Відомий український актор потрапив до лікарні зі струсом мозку: "Вперше в житті мене вирубили" Відомий український актор потрапив до лікарні зі струсом мозку

середа, 24 квітень 2024, 18:59

Український актор та переможець проєкту "Танці з зірками" Артур Логай неабияк налякав своїх шанувальників передають Патріоти України. В своєму Instagram артист повідомив, що потрапив до лікарні. Знаменитість зізнався, що вночі з ним трапилася неприємн...

Оце так: Відомий український співак зламав ніс своїй прихильниці просто під час концерту

середа, 24 квітень 2024, 18:30

На одному з концертів українського співака Артема Пивоварова, який він відіграв у Києві, стався конфуз, передають Патріоти України. Музикант випадково зламав ніс одній зі своїх шанувальниць. Артист під час свого шоу жбурнув у натовп барабанну паличку....