Геральдична палата Великої Британії повідомила, хто з королівської родини успадкує титул герцога Единбурзького

Після смерті принца Філіпа стало відомо, кому перейдуть титули чоловіка королеви Великої Британії Єлизавети II. Так, вони автоматично перейшли до його старшого сина – принца Уельського Чарльза.

Відомо, що відповідна домовленість була досягнута між членами королівської сім'ї ще 20 років тому, повідомляла Геральдична палата Великобританії.

"У тому випадку, якщо принц Уельський або інший володар цих титулів стане королем, ці та всі інші титули будуть об'єднані з короною", – йдеться в заяві.

Титул герцога Единбурзького після смерті Філіпа відійде принцу Чарльзу.

До слова, титул Королівської Високості принц Філіп був удостоєний в 19 листопада 1947 року. Трохи пізніше він був призначений герцогом Единбурзьким, графом Меріонетом і бароном Гринвічем з Грінвіча в графстві Лондон.

Чоловік королеви Великої Британії Єлизавети II герцог Единбурзький Філіп помер 9 квітня, у віці 99 років. Його поховають в саду Фрогмор на території Віндзорського замку. У Британії оголосили національну жалобу – Королівська родина буде у жалобі 30 днів.

"У мене почалися стосунки, коли дружина поїхала за кордон": Вірастюк розповів, чому кинув дружину, з якою прожив 15 років

вівторок, 16 квітень 2024, 11:30

Український спортсмен, заслужений майстер спорту України Василь Вірастюк ухвалив рішення створити нову сім’ю тоді, коли його законна дружина Інна, з якою він прожив у шлюбі 15 років, та має двох спільних синів, виїхала за кордон у пошуках порятунку від...

"Їхала на концерт до Чорнобая": Анастасія Приходько потрапила в ДТП

вівторок, 16 квітень 2024, 10:58

Українська співачка Анастасія Приходько шокувала, що потрапила в аварію, передають Патріоти України. ДТП сталася, коли виконавиця прямувала давати концерт, який мав відбутися в місті Чорнобай. Після аварії авто Насті Приходько було пошкодженим, що їй д...