Є секрет! Як треба готувати курячу печінку, щоб вона завжди виходила соковитою

Печінку іноді ігнорують, як продукт для частого приготування. Це пов’язано із специфікою структури. При смаженні вона стає сухою, що аж ніяк не асоціюється із апетитною стравою. Жоден соус чи гарнір не врятують печінку при неправильному готуванні. Якщо ви хочете навчитись робити це правильно, тоді запам’ятайте декілька хитрих правил, передають Патріоти України.

Охолоджена чи заморожена печінка

Заморожена печінка коштує дешевше, але є декілька мінусів. По-перше, вона має багато зайвої вологи. А це вже є негативним фактором для якості готової страви. Щоб не зіпсувати продукт з самого початку, обирайте для купівлі охолоджену курячу печінку.

Процес смаження

Будете ви смажити із цибулькою чи плануєте тушкувати, в будь-якому випадку попередньо рекомендується обсмажити шматки печінки. Це допоможе зберегти соковитість, а також утвориться смачна скоринка.

Момент додавання солі

Не всі знають, що сіль в процесі готування не варто додавати до продуктів тваринного походження. Це призведе до втрати соковитості. Як тільки стадія буде наближатись до повної готовності, тоді варто солити.

Дотримуйтесь часу готування

Печінка є одним з тих продуктів, яким категорично забороняється готуватись більше встановленого часу. Коли вона пересмажена, текстура стає суха. На сковороді її можна тримати не довше 8-10 хвилин. Коли пишуть, що готувати її треба 20 хвилин, не вірте. За цей час вона стане просто сухою губкою. Тушкується печінка не довше 15 хвилин.

Все є просто, якщо знати правила приготування та час термічної обробки. Печінка може бути смачною. Ви в цьому впевнитись, якщо не перетримаєте її на сковороді.

Джерело: ПростоВей

"Та мені плювати на коментарі. Люди в масі своїй безграмотні": Кондратюк розкрив правду про контракт з Козловським і відповів на хейт

субота, 12 липень 2025, 17:40

Український продюсер і телеведучий Ігор Кондратюк знову висловився щодо тривалого конфлікту зі співаком Віталієм Козловським, з яким співпрацював у 2000-х роках, передають Патріоти України. Кондратюк емоційно прокоментував питання контракту, прибутків ...

"Помирав удома, без болю": Удова Поклада розповіла про останні хвилини життя композитора, який боровся з раком

п’ятниця, 11 липень 2025, 16:25

Український композитор, Герой України Ігор Поклад останні три роки боровся з раком. Про це в коментарі кореспонденту інтернет-видання "ГОРДОН" повідомила його вдова Світлана Поклад, передають Патріоти України. . "Він помирав удома, без болю, тихо і сп...