Є секрет! Як треба готувати курячу печінку, щоб вона завжди виходила соковитою

Печінку іноді ігнорують, як продукт для частого приготування. Це пов’язано із специфікою структури. При смаженні вона стає сухою, що аж ніяк не асоціюється із апетитною стравою. Жоден соус чи гарнір не врятують печінку при неправильному готуванні. Якщо ви хочете навчитись робити це правильно, тоді запам’ятайте декілька хитрих правил, передають Патріоти України.

Охолоджена чи заморожена печінка

Заморожена печінка коштує дешевше, але є декілька мінусів. По-перше, вона має багато зайвої вологи. А це вже є негативним фактором для якості готової страви. Щоб не зіпсувати продукт з самого початку, обирайте для купівлі охолоджену курячу печінку.

Процес смаження

Будете ви смажити із цибулькою чи плануєте тушкувати, в будь-якому випадку попередньо рекомендується обсмажити шматки печінки. Це допоможе зберегти соковитість, а також утвориться смачна скоринка.

Момент додавання солі

Не всі знають, що сіль в процесі готування не варто додавати до продуктів тваринного походження. Це призведе до втрати соковитості. Як тільки стадія буде наближатись до повної готовності, тоді варто солити.

Дотримуйтесь часу готування

Печінка є одним з тих продуктів, яким категорично забороняється готуватись більше встановленого часу. Коли вона пересмажена, текстура стає суха. На сковороді її можна тримати не довше 8-10 хвилин. Коли пишуть, що готувати її треба 20 хвилин, не вірте. За цей час вона стане просто сухою губкою. Тушкується печінка не довше 15 хвилин.

Все є просто, якщо знати правила приготування та час термічної обробки. Печінка може бути смачною. Ви в цьому впевнитись, якщо не перетримаєте її на сковороді.

Джерело: ПростоВей

"Була така норма": Олег Панюта пояснив, чому в дитинстві відмовився від української мови, і згадав єдину людину, яка його зупиняла

неділя, 26 жовтень 2025, 23:25

Легенда вітчизняного телебачення Олег Панюта, який народився і виріс у кримському місті Джанкой, поділився, що у шкільні роки вирішив відмовитися від вивчення української мови. Як пояснив ведучий, серед його однокласників було багато росіян, які заміст...

Ех, Володька, Володька... Зірка "Жіночого кварталу" Тетяна Песик розповіла, чому досі незаміжня, хоча дуже хотіла

неділя, 26 жовтень 2025, 10:23

Відома українська гумористка, зірка "1ф кварталу" і "Таньки та Володьки" Тетяна Песик заговорила про своє особисте життя. Зокрема, відповіла, чому досі не вийшла заміж. 37-річна жінка зізналась в своєму Instagram, що раніше мріяла про заміжжя та створе...