Карла III офіційно проголошено королем Великої Британії

Карл III Офіційне проголошення нового монарха відбулося у суботу, 10 вересня у Лондоні.

Старший син Єлизавети II автоматично успадкував престол після її смерті. Однак, Рада престолонаслідування офіційно його оголосила новим королем Сполученого Королівства лише сьогодні.

Відповідну прокламацію підписали в порядку черговості наступний спадкоємець престолу принц Вільям, королева-консорт Камілла, голова Ради, прем'єр-міністр Британії Ліз Трасс та архієпископ Кентерберійський.

73-річний Карл став найстарішим монархом на момент початку правління за всю історію Великої Британії. Він отримав титул від своєї матері – королеви Єлизавети II, яка померла у замку Балморал увечері 8 вересня.

Згідно з протоколом, новим сувереном Карла III офіційно проголосила спеціальну Раду зі вступу на посаду, яка зібралася в лондонському палаці Сент-Джеймс 10 вересня. Коронація монарха пройде згодом.

Його дружина Камілла набула статусу королеви-консорту. А наступним спадкоємцем престолу тепер є син Карла – принц Вільям.

Довелося викликати швидку: Анастасія Приходько поскаржилася на проблеми зі здоров’ям

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:50

Співачка Анастасія Приходько, яка останнім часом пережила немало стресів та неприємних пригод, поскаржилася на проблеми зі здоров'ям. Після знімання кліпу їй раптово стало погано, передають Патріоти України. Анастасія змушена була викликати швидку до...

"Серце б'ється, життя продовжується": В'ячеслав Узелков після серйозної операції на серці публічно звернувся до коханої

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:30

Колишній український боксер, а нині фітнес-тренер В'ячеслав Узелков, розповів про відновлення після операції, передають Патріоти України. У своєму фотоблогу знаменитість опублікував фото з лікарні. За словами В'ячеслава, наразі він проходить останні об...