"Коли я говорив російською - люди клали слухавку": Актор з Білорусі Павло Вишняков зізнався, з якими проблемами зіткнувся в Україні

Відомий білоруський актор Павло Вишняков розповів про труднощі, з якими він зіткнувся за період повномасшатбної війни. Він зізнався, що остаточно розірвав будь-які зв'язки з батьківщиною ще десять років тому, адже з 2014-го білорус проживає в Україні.

Серед очевидних недоліків відсутності українського громадянства, яке завжди було важко отримати, Вишняков назвав неможливість голосувати на виборах, отримувати кредит, а також бюрократичні складнощі. Однак це не ключове, що заважає акторові, який багато років будував кар'єру в Україні. Про головні проблеми знаменитість розповів в інтерв'ю журналістці Аліні Доротюк.

Зокрема, Вишняков торкнувся тем "табу", про які не часто говорять у медіа. "По закону громадяни Білорусі і Росії не мають права зніматися за державні кошти. Тобто вони можуть зніматися, тільки якщо це приватне фінансування", – зауважив гість, додавши, що за понад два роки мав лише один проєкт.

Білорус продовжив: його кликали на кастинги, а згодом телефонували з відмовою, мовляв "ми хочемо, але не можемо". За словами артиста, він почав активно вчити українську мову на початку 2022-го та був готовий грати росіян у творах вітчизняного кінематографу.

Згодом Вишняков заснував фонд, однак і тут його чекали труднощі. "Коли я дзвонив і просив допомоги, казав російською, люди клали слухавки. Люди не хотіли нічого слухати", – каже він. Зірці довелося спілкуватися з волонтерами через посередників.

"Комплекс того, що я не можу відкрити рота російською, в мене вживили. Якщо б я міг розмовляти російською мовою з самого початку і просити людей донатити, збирати і так далі, я б зробив в 10 разів більше", – зізнався знаменитість. Він також зазначив, що фактично забув рідну білоруську мову за ці роки.

До слова, з моменту повномасштабної війни Вишняков не виїжджав за кордон. "Найвеселіше для мене – це коли мене зупиняла поліція. Морда в пол, автомат в лицо. На блокпостах ТРО і військові, вони просто могли допитувати мене, ставити якісь каверзні запитання", – повідав артист.

Щасливі разом: Донька легендарний кіноактори Меріл Стріп здійснила камінгаут та показала свою дівчину

вівторок, 25 червень 2024, 22:15

33-річна дівчина наважилася розкрити свою орієнтацію, аби підтримати місяць прайду. . У своєму Instagram Луїза опублікувала фото, на якому постала з обраницею. Знімок донька Меріл Стріп доповнила смайликом у вигляді райдужного прапора та написом, що "...

"Я не відчуваю...": Шон Пенн після розриву з українкою пояснив, чому більше не хоче стосунків

вівторок, 25 червень 2024, 17:26

Американський оскароносний кіноактор і режисер Шон Пенн, відомий своїми бурхливими романами та численними шлюбами з відомими співачками й актрисами, в 63 роки вирішив, що більше не шукатиме кохання. Востаннє він наважився на серйозні стосунки з українс...