"Луганськ - це мій дім, який у 2014 році в мене забрали": Птушкін звернувся до росіян через війну в Україні (відео)

Український тревел-блогер Антон Птушкін звернувся до росіян через війну в Україні. У своєму шестихвилинному відео під назвою Де я був ці 8 років, блогер розповів своїм підписникам, що насправді відбувається в країні, де він народився і виріс, передають Патріоти України.

Антон Птушкін нагадав, що родом з Луганська, де прожив більшу частину життя. – Луганськ – це мій дім, який у 2014 році в мене забрали. У вас колись забирали дім? – запитав він.

Блогер зізнається: відколи в місто заїхали люди на військовій техніці, будь-який спогад про Луганськ, про Донбас, його людей викликали в нього лише біль. – Для мене люди Донбасу – це не пропагандистський образ розп’ятого хлопчика, а конкретні люди – мої друзі, знайомі, сусіди, родичі.

За роки життя в Києві російськомовний Антон жодного разу не зіткнувся з відкритою агресією на свою адресу. – За 10 років життя у Києві, це я вам точно скажу, неонацистів набагато простіше побачити на федеральних каналах, ніж на вулицях столиці України.

Міфи про утиски російськомовного населення в Україні та про фашистів при владі – це брехня, яку тисячу разів повторили російські ЗМІ. Але від цього вона стала правдою, а залишилася брехнею. Цією брехнею зараз намагаються виправдати захист російськомовних мешканців Донбасу бомбардуваннями Харкова та Маріуполя. Міст, більшість населення яких розмовляє російською мовою. Їхні жителі ніколи не були бандерівцями чи неонацистами, – констатує блогер. Зараз, каже він, усі вони – жертви війни, яку розв’язав уряд Росії.
– Я сподіваюся, зараз уже ніхто не вірить у термін спецоперації? – уточнив Антон Птушкін. Усі ці 8 років, поки в Україні триває війна, каже тревел-блогер, не мовчав, а мандрував світом і розповідав про нього та показував його людям. Щоб його підписники бачили, що треба не захоплювати сусідні території за допомогою армії, а розвивати власні.
– Що б вам не говорили ведучі з екранів телевізорів – ця війна, щоб ви боялися. Це війна для вас, щоб вам не було з чим порівнювати, – каже Антон Птушкін. Тепер, припускає він, ціле покоління росіян, можливо, ніколи не вийде за межі Росії і житиме з тавром цієї війни. – Україну ця війна зробить ще сильнішою та вільнішою. Але за це ми, швидше за все, заплатимо нескінченно високу ціну. Що буде з вами – вирішувати вам, – сказав він.

Повний рішучості та сили духу: Усик поділився очікуваннями від "бою століття" з Ф'юрі (відео)

субота, 18 травень 2024, 9:40

Ввечері 18 травня світ чекає незабутнє свято боксу. Український боксер Олександр Усик поділився очікуваннями від бою з Тайсоном Ф'юрі. . Він сказав Ф'юрі, щоби той не був наляканим, адже українець не залишить його самого, йдеться в його швидкому інтер...

"Це моя помилка і, можливо, провина": Костянтин Грубич шокував, чим закінчилося розслідування смерті його доньки

субота, 18 травень 2024, 8:59

Ведучий "1+1 Україна" Костянтин Грубич пригадав трагічну ДТП, внаслідок якої у липні 2014 року загинула його донька Оля. Так, свого часу 17-річна дівчина, повертаючись додому, потрапила під колеса автівки на пішохідному переході. Внаслідок ДТП Оля проб...