"Мати драконів", яка ледь не померла від інсульту у 25 років: Емілія Кларк святкує ювілей (фото)

23 жовтня відомій британській акторці Емілії Кларк виповнюється 35 років. Патріоти України пропонують дізнатися факти з біографії акторки та подивитися на її яскраві фото.

Брат-оператор "Гри престолів", інсульт у 25 та боротьба за права жінок: цікаве про Емілію Кларк

Майбутня зірка народилася в Лондоні, її повне ім'я – Емілія Ізобел Юфімія Роуз Кларк. Батько дівчинки працював у театрі звукорежисером, а мати очолювала благодійний фонд "Аніма". Батько акторки помер від раку у 2016-му. У Емілії є старший брат, який був одним із операторів серіалу "Гра престолів", де Кларк грала Матір Драконів.

Із трьох років завдяки роботі батька дівчинка захопилася театром і з дитинства вирішила бути акторкою.

Закінчила Лондонський драматичний центр у 2009-му. Розпочала кар'єру у 2009-му, зігравши спочатку у студентському кіно, а згодом у серіалі "Лікарі". У 2010-му Кларк затвердили на роль Дейнеріс у культовій "Грі престолів". Емілія замінила актрису Тамзін Мерчант.

За епізод у "Грі престолів" Кларк отримувала два мільйони доларів, крім того, роль Матері Драконів принесла їй чимало нагород та номінацій.

Саме Емілія Кларк могла зіграти у картині "50 відтінків сірого", але безліч відвертих сцен змусили зірку сказати "ні" продюсерам стрічки.

Фільм "Термінатор: генезис" з Арнольдом Шварценеггером приніс Емілії визнання та чималий прибуток.

Кларк зіграла у фільмі про молодість Хана Соло зі всесвіту "Зоряних воєн".

Емілія Кларк не приховує, що їй подобається бути холостячкою. Акторка активно бореться за права жінок та заявляє, що стала феміністкою після "Гри престолів".

Для ролі у "Грі престолів" Емілія спочатку перефарбувала волосся, а згодом користувалася перукою.

У 2011-му Емілія ледь не померла через інсульт. Тоді акторка навіть не могла розмовляти, а уся її права частина була паралізованою.

У 2013-му лікарі ледь врятували зірку після того, як у неї виявили другу аневризму. Кларк розповіла про цей період у житті лише у 2020-му, підтримавши усіх, хто опинився у такій самій ситуації. При цьому акторка зізналася, що завжди вела здоровий спосіб життя і не розуміє, чому це сталося саме з нею.

Найяскравіші фото Емілії Кларк


Зірки, що не старіють: 59-річна Моніка Беллуччі у новій фотосесії захопила фоловерів ідеальною фігурою та пишним бюстом (фотофакти)

четвер, 25 квітень 2024, 9:14

Італійська акторка Моніка Беллуччі захопила кадрами з нового фотосету, де похизувалася стрункою фігурою та пишним бюстом. . Так, днями знаменитість знялася для сторінок відомого глянцю Elle. Нині ж артистка продовжує ділитися кадрами з фотосету. Зокр...

"Ти вбив і не отримав покарання?": Культовий актор Алек Болдуїн потрапив у черговий скандал через застрелену ним українку (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 6:24

Відомий актор Алек Болдуїн, якому нещодавно ще раз пред'явили звинувачення за вбивство українки Галини Гатчінс під час зйомок вестерну "Іржа", потрапив знову у скандал. Про це повідомляє видання Metro. . Виявилося, що днями у одній з кав'ярень до ньог...