"Мій чоловік готує нещасний випадок": Принца Чарльза допитала поліція через записку принцеси Діани

З нового звіту, який став надбанням ЗМІ, стало відомо, що британська поліція допитала принца Чарльза у 2005 році через загибель його колишньої дружини принцеси Діани в 1997 році в Парижі. Допит був проведений в рамках операції Педжет. Це розслідування різних теорій змови навколо смерті принцеси Уельської. Його розгорнула британська поліція в 2004 році, повідомляють Патріоти України.

Допит стосувався записки, яку принцеса Діана написала ще в 1995 році. В ній йшлося: «Мій чоловік планує "аварію" з моєю машиною, відмову гальм або серйозну травму голови». Принцеса Діана вважала, що він хоче одружитися із Тіггі Легг-Бурк, няні принців Вільяма і Гаррі, яку принц Чарльз найняв для синів після розставання із принцессою.

Нагадаємо, розлучення принца Чарльза і принцеси Діани завершилося в 1996 році. В рамках розслідування принц Чарльз був допитаний поліцією як свідок у Сент-Джеймському палаці. Це сталося через два роки після того, як зміст записки став публічним у 2003 році.

«Так, звинувачення висувалися щодо принца Уельського і інших членів королівської сім'ї, але ми повинні були знайти або вивчити [існуючі] докази, перш ніж ми звернулися до нього з формальними питаннями», - розповів колишній глава Скотланд Ярду Джон Стівенс в коментарі DailyMail, - «Ми не знайшли жодних інших доказів, що підтверджують сценарій, запропонований в записці Діани».

«У нас була тільки записка, якої було недостатньо, щоб принц Чарльз став офіційним підозрюваним», - додав він.

У коментарі виданню Джон Стівенс також передав розмову між ним і принцом Чарльзом під час допиту в 2005 році.

«Як ви думаєте, чому принцеса Діана написала цю записку, сер?», - запитав Стівенс.

«Я нічого про неї не знав поки її не опублікували медіа», - відповів принц.

«Ви не обговорювали з нею цю записку?», - уточнив слідчий.

«Ні, я не знав про її існування», - відповів принц.

А на питання, чи не знає він, чому у принцеси виникло подібне занепокоєння, принц Чарльз відповів, що не знає. Також Стівенс зазначив, що принц Чарльз був готовий співпрацювати зі слідством на відміну від його батька, принца Філіпа, який помер кілька місяців тому. Тоді, в 2005 році чоловік королеви Єлизавети відхилив запит слідчих про розмову.

Як зазначає видання, записку принцеса Діана написала в той період, коли вона дала скандальне інтерв'ю журналісту BBC Мартіну Баширу. Нещодавно, після нового внутрішнього розслідування обставин навколо інтерв'ю для програми Panorama, проведеного в 2021 році, стало відомо, що журналіст добився цього інтерв'ю шляхом шахрайства.

Нагадаємо, 1 липня 2021 року принцесі Діані виповнилося б 60 років. У цей день принц Вільям і принц Гаррі відкриють на території Кенсінгтонського палацу пам'ятник своїй матері, принцесі Діани.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

"Операція менш ніж за два дні": Дружина Віктора Павліка зізналась, що знову ляже під ніж хірурга

четвер, 28 березень 2024, 18:22

Дружина українського співака Віктора Павліка Катерина Реп'яхова, яка рік тому зробила пластику носа та підборіддя, знову ляже під ніж хірурга. На своїй сторінці в інстаграмі вона розповіла, що готується до планової операції, зробила вже необхідні обсте...