Музи пристосовуються до нових реалій: "Пандемія мотивувала мене повністю поміняти спосіб життя", - Руслан Квінта

Руслан Квінта

Ми живемо в непростий час. Втім, так могли сказати про свій час усі ті, хто жив раніше. І, ймовірно, це ж зможуть відзначити наступні покоління. Важливо дивитися у майбутнє з оптимізмом, які б випробування не були нам уготовані.

Газета «ФАКТИ» запросила поділитимся, як змінився спосіб життя за останні півтора року відомого українського композитора, музичного продюсера Національного відбору на «Євробачення» та проєкту «Голос країни» Руслана Квінту, зазначають Патріоти України. Серед відомих хітів, автором музики яких він є, — пісні «Одна калина» та «Небо — це я», які виконуєі Софія Ротару, «Любов — отрута», яку співає Ірина Білик, «П'яне сонце», яку виконує ALEKSEEV.

«Я був вегетаріанцем, а тепер знову став м'ясоїдом»

— Руслане, судячи зі сторінки у фейсбуці, ваша пристрасть — йога та біг. Читала, що, згідно з дослідженнями вчених, ефективність занять спортом під музику зростає на 20 відсотків. А ви це практикуєте?

— Так, щоранку я займаюся ранковою гімнастикою під гарну тибетську музику, мені це дуже подобається. Вона мене заспокоює, і я більше концентруюся на тому, що роблю. Для мене гімнастика, дихальні вправи й спілкування із Всесвітом — якийсь ритуал, який готує мене до виходу в соціум. Це дає мені сили жити та насолоджуватися життям у повному його обсязі. Підвищується працездатність. З ранку я, як батарейка, заряджаюся, добре снідаю та йду «здійснювати подвиги».

— А закінчуєте день пробіжкою?

— Близько року займаюся швидкою ходьбою. Три рази на тиждень проходжу вісім кілометрів протягом однієї години. Сьогодні у мене була така швидка ходьба, а завтра буде просто вечірня прогулянка. Прогулятися й просто розвіятися — дуже корисно, і я це люблю. Після сьомої вечора не їм, а зранку, завдяки таким прогулянкам, у мене дуже хороший апетит.

— Ваш спосіб життя змінився через пандемію?

— Коронавірус своїм приходом усіх дуже струснув. І мене пандемія мотивувала повністю поміняти свій спосіб життя.

— І в чому ж кардинальні зміни?

— По-перше, я навчився вести діалог з самим собою. По-друге, став дуже організованим і зібраним. День у мене зараз розписаний, я більше став встигати — і мені це приносить задоволення. Я став відкривати для себе величезну кількість цікавого та корисного, багато читаю. Також мені цікаво стежити за тим, які з'являються зараз лайфхаки. Більше часу, як я вже сказав, став приділяти своєму здоров'ю. І це не тільки фізична активність — змінився підхід до харчування. До речі, я був вегетаріанцем, а тепер знову став м'ясоїдом.

Музику до пісні «Любов - отрута», яку виконує Ірина Білик, написав Руслан Квінта

«Цьогоріч у мене вийшла гарна пісня „Поруч“, яку виконують ALEKSEEV і KAZKA»

— Зараз набагато частіше зустрінеш тих, хто переходить до вегетаріанства. Чому ж ви повернулися до вживання м'яса?

— Річ у тім, що речовини, які є в ньому, більше ніде не знайдеш. А для організму людини вони необхідні.

— Самопочуття якось змінилося?

— Зараз почуваюся чудово. Але півтора року тому у мене раптом став підійматися тиск, почалася тахікардія. Я здав аналізи — мені сказали, що у мене зі здоров'ям все прекрасно, але водночас прописали таблетки. Я вирішив, що навряд чи буду їх пити. А коли змінив спосіб життя, все, що мене турбувало в стані здоров'я, нормалізувалося. Немає підвищеного тиску, прийшла в норму вага — зараз, маючи зріст метр сімдесят шість, я важу 72 кілограми, а раніше важив 80. Протягом року я не вживаю жодних ліків і вітамінів — все беру з їжі. Причому вважаю, що важливо їсти не екзотику, а те, що росте в нас, — вишні, чорниці, груші, яблука, сливи, кавуни…

— Що надихає вас зараз на творчість?

— У цьому сенсі все, як і було. Я пишу музику з натхнення, за бажанням. Але роблю це зараз рідко, бо багато часу й сил іде на роботу з телепроєктами. Проте цьогоріч у мене вийшла гарна пісня «Поруч», яку виконують ALEKSEEV і KAZKA. Спочатку вона була задумана як саундтрек до мультфільму. А недавно я купив інструмент ханг, який нагадує летючу тарілку, і на ньому створив вже кілька інструментальних композицій. Ця музика добре впливає на нервову систему.


— Котра з ваших пісень набрала найбільшу кількість переглядів на ютубі?

— «П'яне сонце» у виконанні ALEKSEEV. Вона має вже понад 50 мільйонів переглядів. Хоча, чесно кажучи, я не дуже стежу за статистикою.

— Чи вплинула пандемія на розміри гонорарів?

— Кожна пісня має свою собівартість. Це робота багатьох людей: композитора, поета, аранжувальника, звукорежисера… Можна продати свою пісню, отримати гонорар і нехай сам артист що хоче, то з нею й робить. Але я той автор, для якого дуже важливо бути в процесі, тому що іноді з піснею можуть зробити таке, що хочеться забрати її назад і повернути гонорар. Якщо запустив маховик, потрібно довести справу до кінця. Зараз же, крім написання пісень, заробляю на телебаченні. Діяльність ця мені дуже подобається. 12 сезонів «Голосу», три сезони «Євробачення» — зроблено вже чимало…

«У фейсбук я повернувся з рубрикою «Як стати здоровим і щасливим»

— Українська музика, як мені здається, зараз переживає оновлення.

— З'явилося багато цікавих молодих артистів. Наприклад, та ж група Go_A. Я щасливий, що їх знайшов і затягнув у цю історію. Але скільки всього вислухав: мовляв, хто це такі та кого ви взагалі відправляєте на «Євробачення»? І все в такому дусі. Мені навіть довелося тоді піти з фейсбуку. Але я звик до таких докорів. Щороку перед «Євробаченням» подібне на мене сипалося.

— З поверненням вас!

— Дякую. Я повернувся з рубрикою «Як стати здоровим і щасливим» (посміхається).

— Як вважаєте, що чекає у найближчому майбутньому на шоу-бізнес? Можу помилятися, але мені здається, останнім часом все частіше пісні набувають глибокого сенсу — є неймовірно гарні!

— Ви цілком точно підмітили. Відбуваються трансформації, з'являються нові тенденції. Люди змінюються та змінюють світ навколо. І я щодо цього оптиміст.

— Як вважаєте, онлайн-спілкування ставатиме більше?

— Живе спілкування нічим не замінити. Люди мають дивитися один одному в очі, обмінюватися енергіями — вітатися, посміхатися… Через відсутність живого спілкування, сидячи вдома в чотирьох стінах, думаю, люди можуть більше хворіти.

Руслан Квінта - автор музики багатьох хітів, які виконує Софія Ротару. Серед них «Одна калина» та «Небо - це я»

— Ви виїжджали за період пандемії за кордон?

— Я був у Турції.

— Відпочинок змінився в порівнянні з допандемійним?

— У багатьох людей в очах страх, все інше, як і раніше: така ж гарна природа, така ж смачна їжа.

— Читала, що у вас улюблене місце відпочинку — Індія.

— Я дуже люблю бувати в цій країні. Там живуть мої друзі.

— А до якої країни хотіли б поїхати, щойно з'явиться можливість?

— До Ісландії. Там неймовірна природа, чистота. Таке натхнення!

— Як думаєте, чи змінить пандемія людей?

— Ні, думаю, хто був добрим, таким і залишиться. Це ж стосується й інших людських якостей.

— У шоу-бізнесі зараз низка розлучень. Як вважаєте, це наслідок пандемії?

— Може бути, це якось і пов'язано, — не знаю. На щастя, в моєму оточенні у більшості все добре. І у мене в особистому житті, слава Богу, теж.

— Що має зрозуміти людство та кожен з нас в результаті пандемії?

— Ми повинні знайти себе в цих нових непростих умовах. Таке в нас випробування.

— Чого б ви побажали читачам?

— Хочу побажати всім бути у доброму гуморі та насолоджуватися життям. Воно в нас одне. Потрібно пам'ятати: ми потрапили до цього світу не випадково, а для чогось дуже важливого.

Зірки, що не старіють: 59-річна Моніка Беллуччі у новій фотосесії захопила фоловерів ідеальною фігурою та пишним бюстом (фотофакти)

четвер, 25 квітень 2024, 9:14

Італійська акторка Моніка Беллуччі захопила кадрами з нового фотосету, де похизувалася стрункою фігурою та пишним бюстом. . Так, днями знаменитість знялася для сторінок відомого глянцю Elle. Нині ж артистка продовжує ділитися кадрами з фотосету. Зокр...

"Ти вбив і не отримав покарання?": Культовий актор Алек Болдуїн потрапив у черговий скандал через застрелену ним українку (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 6:24

Відомий актор Алек Болдуїн, якому нещодавно ще раз пред'явили звинувачення за вбивство українки Галини Гатчінс під час зйомок вестерну "Іржа", потрапив знову у скандал. Про це повідомляє видання Metro. . Виявилося, що днями у одній з кав'ярень до ньог...