На аукціон виставили золотий годинник Гітлера

На годиннику вигравіровано ініціали лідера нацистської Німеччини та німецький імперський орел. Аксесуар виготовлено швейцарським годинникарем з компанії LeCoultre.

Годинник Адольфа Гітлера

У США на аукціон виставили наручний годинник, що належав Адольфу Гітлеру. Його планують продати приблизно за чотири мільйони доларів. Про це розповів Daily Mail, передають Патріоти України.

Власник аукціонного будинку Білл Панагопулос хоче виручити за лот від двох до чотирьох мільйонів доларів. За його словами, ця річ має історичне значення.

Аксесуар був виготовлений швейцарським виробником годинника класу люкс LeCoultre. Золотий корпус виробу прикрашений символікою Третього рейху, гравіюванням у вигляді ініціалів політика та трьох знакових для нього дат: народження, призначення канцлером Німеччини та перемоги партії нацистів на виборах.

Вважається, що аксесуар подарували Гітлеру члени нацистської партії в 1933 році, а 4 травня 1945-го, за кілька днів до самогубства фюрера, годинник викрав французький солдат під час штурму резиденції в Баварських Альпах.

Після повернення з війни солдат, який викрав годинник. продав його родичу, який передавав його нащадкам. У 2019 році правнук родича зв'язався з аукціонним будинком та запропонував його придбати.

Предмет представили на аукціоні Alexander Historical Auctions в американському штаті Меріленд. Раніше годинник ніколи не виставлявся на публічний продаж

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

"Сіла знову на антидепресанти": Катерині Тишкевич стало гірше - повернувся сильний головний біль, випадає волосся

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:53

Українська акторка Катерина Тишкевич повідомила про погіршення самопочуття внаслідок невідомої хвороби, через яку в грудні минулого року 10 днів провела в реанімації, три з яких - у комі. Зірка понад тиждень втрачає волосся та страждає на хронічний гол...