На випадок апокаліпсису: З'явилися фото секретного бункера королеви Єлизавети II


Військовий бункер для захисту королеви Єлизавети II та інших членів королівської сім'ї побудували ще в 40-х роках. Служби Великобританії не виключали ймовірність ядерного вибуху в результаті погіршення відносин між Заходом і Радянським Союзом. Як виглядає цей бункер, розповіли та показали на фото у виданні DailyStar, передають Патріоти України.

Бункер для Королівської сім'ї складається з трьох поверхів і займає площу майже в 10 тисяч метрів. Знаходиться бункер на глибині понад 30 метрів під землею. Перша споруда була в 1940-х роках, а в 1952 році бункер вирішили розширити. Знаходиться це укриття під пагорбом Корсторфін в передмісті Единбурга.

Приміщення розраховане на саму королеву, членів її сім'ї, членів британського уряду, військових, поліції, медиків і співробітників BBC. Цей бункер є одним з найбільших захисних споруд у Великобританії та навіть обладнаний системою мовлення BBC на випадок ядерної загрози.

Цей бункер не єдиний, є захисні споруди менше – наприклад, в Редінгу. Раніше ці об'єкти тримали в секреті, але в 1963 році антивоєнна група активістів виявила одні з таких бункерів і оприлюднила документи та фото. У 1983 році старий бункер був виведений з експлуатації, оскільки він пережив дві пожежі. З 2005 року його передали у приватну власність Scotscrown Ltd. З приміщення планують зробити музей для туристів.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

Довелося викликати швидку: Анастасія Приходько поскаржилася на проблеми зі здоров’ям

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:50

Співачка Анастасія Приходько, яка останнім часом пережила немало стресів та неприємних пригод, поскаржилася на проблеми зі здоров'ям. Після знімання кліпу їй раптово стало погано, передають Патріоти України. Анастасія змушена була викликати швидку до...