Наші - найкращі! Пісня Gо_A піднялася у світовому рейтингу на Spotify й вибилася у лідери в Італії (відео)

Пісня українського гурту Gо_A під назвою "Шум", з якою вони виступили у фіналі Євробачення 2021, піднялася у світовому рейтингу найкращих хітів на сервісі Spotify 50 Viral. Так, спочатку трек був на п'ятому місці, а зараз - на четвертому. Крім цього, пісня посіла перше місце в рейтингу Італії, передають Патріоти України.

Варто зазначити, що за основу пісні була взята українська гра-веснянка "Зелений шум". Як писало закордонне видання The Guardian, Україна представила пісню з "безсумнівно швидким ритмом на Євробаченні". "Це техно-переосмислення веснянки, традиційної пісні, яку співають під час весняних народних обрядів", – пояснили у виданні.

Нагадаємо, гурт Go_A з піснею "Соловей" переміг Нацвідбір на Євробачення 2020 року, яке мало пройти в Роттердамі, але було скасоване через пандемію коронавірусу.

Гурт Go_A зробив Україну рекордсменкою Євробачення

Наша країна стала єдиною, представники якої завжди ставали фіналістами конкурсу. Зараз загальна кількість потраплянь українців із півфіналу у фінал – 16 разів. І цей рекорд точно не буде побитий у найближчі 17 років.

Зазначимо, що веснянка, яка стала основою пісні "Шум", вперше була записана етнографами 1856 року. Україна двічі ставала переможницею – 2004 року (Руслана) і 2016-го (Джамала).

Коротко про знаменитостей:

  • Go_A – український електрофолк-гурт. Представники України на Євробаченні 2021.
  • У листопаді 2016 року вийшов дебютний альбом гурту "Іди на звук", виданий на лейблі "Moon Records". Того ж року Go_A здобули перемогу в конкурсі "The Best Track in Ukraine", а пісня "Веснянка" потрапила на хвилі "Kiss FM", де шість тижнів поспіль трималася на першому рядку в хіт-параді "10 Dance", у підсумку гурт було номіновано титулом "Kiss FM Відкриття року".
  • Пісенний конкурс Євробачення – конкурс естрадної пісні серед країн-членів Європейської мовної спілки. Власником всієї інтелектуальної власності, яка виробляється в межах конкурсу, також є Європейська мовна спілка.

Всі подробиці першого півфіналу конкурсу Євробачення 2021 – читайте тут.

Всі подробиці другого півфіналу конкурсу Євробачення 2021 – читайте тут.

Всі подробиці фіналу конкурсу Євробачення 2021 – читайте тут.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

Довелося викликати швидку: Анастасія Приходько поскаржилася на проблеми зі здоров’ям

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:50

Співачка Анастасія Приходько, яка останнім часом пережила немало стресів та неприємних пригод, поскаржилася на проблеми зі здоров'ям. Після знімання кліпу їй раптово стало погано, передають Патріоти України. Анастасія змушена була викликати швидку до...