"Немає сил боротися": Важкохвора актриса Тишкевич зі сльозами на очах розповіла про думки про самогубство

Відома акторка Катерина Тишкевич розповіла про перебіг своєї хвороби. Зірка пригадала, як лікувалася, який діагноз їй поставили медики, чому в неї виникають думки про самогубство та як вона дає їм раду, передають Патріоти України

Катерина вже вісім років страждає від хронічного головного болю. У знаменитості починає сильно боліти голова. Біль надто сильний і не вщухає. Раніше акторці допомагали сильні препарати. Утім, вони припинили діяти, адже організм Каті звик до них.

"Це почалося, коли мені було 20. Вісім років я страждаю на ці головні болі. Це не просто, що у мене мігрень чи якісь напади. Це хронічний головний біль, який починається і тривати може місяцями, роками, поки я не починаю глушити його дуже великою кількістю пігулок. Це один із антидепресантів і плюс нейролептики", -розповіла акторка в інтерв'ю Аліні Доротюк.

Діагноз Катерині лікарі достеменно так і не змоги встановити. Головні болі у Тишкевич могли були спричинені різними факторами.

"Його також ставлять під сумнів. Діагноз звучить так: соматоморфний головний біль, функціональна уламка в мозку, біохімія порушена в мозку. Причиною цього може бути якийсь нервовий розлад, можливо, це спричинено родовою травмою, яка у мене була теж дуже сильна. Потім ще струси мозку – три, здається, у мене було", - зізналась акторка.

Через сильний головний біль у Каті погіршився психологічний стан. Коли ліки припинили діяти, акторка була у розпачі. Вона почала впадати у депресію. У зірки навіть виникали думки покінчити зі своїм життям. Тоді ж Катя й зрозуміла, що треба негайно діяти і спробувати поїхати за кордон лікуватися.

"Пігулки, на яких я була вісім років, припинили діяти. Я вже дійшла до максимального дозування. Я пила 17 пігулок на день, щодня. А у мене все одно боліла голова. Тоді я вже була в розпачі. Я вже впадаю в реальну депресію, тому я не можу встати з ліжка, бо у мене сильно болить, і нічого мені не допомагає. Я була у такому стані, що або так (ред. – поїхати лікуватися за кордон), або я кінчаю життя самогубством", - зі сльозами на очах пригадала Катерина.

Тишкевич зібрала гроші, аби поїхати лікуватися за кордон. Утім, лікарі у Данії могли її прийняти лише наприкінці жовтня або у листопаді. Для Каті це вже було запізно, тож вона знайшла лікаря в України.

"Ми розпочали експериментальне лікування, таке як кетамінова терапія. Це терапія психоделіками. Ця крапельниця з кетаміном мала знімати вже біль. Але мені ставало лише гірше. Я була на такій межі, що телефонувала мамі і казала, що більше немає жодних сил боротися. Я так і не вирішила свою проблему", - розповіла акторка.

Мама, яка є нейрохірургинею, заспокоїла Катерину. Вона вирішила, що акторка може спробувати почати знову приймати старі ліки, адже організм очистився, і вони можуть знову діяти. Пігулки допомогли, і нині у Каті вже тижні два не болить голова.

Як не дивно: Стало відомо, чому Вікторія Бекхем майже ніколи не усміхається на фотографіях

субота, 4 травень 2024, 7:56

Усмішку британської модельєрки та ексучасниці гурту Spice Girls Вікторії Бекхем дуже рідко можна побачити на фото. Коли папараці ловлять знаменитість на вулицях Лондона чи то модних показах - зірка завжди зберігає стриманий вираз обличчя, передають Па...

"Почала місячний курс радіотерапії": У відомої української акторки діагностували рак

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:44

Відома українська акторка Катерина Молчанова повідомила, що в неї виявили рак грудей, передають Патріоти України. У своєму Instagram артистка поділилася, що хворобу їй діагностували взимку. Річ у тім, що у Молчанової є рідні, які теж страждали від раку...