Нова проблема бабусі Єлизавети: Принц Гаррі через суд вимагає захисту британської поліції

Уряд Великобританії відмовив британському принцу у можливості оплачувати охорону поліції під час перебування його родини у Великій Британії. Принц Гаррі вимагає судового перегляду відмови. Про це повідомляє британська телерадіокомпанія BBC, передають Патріоти України.

Приватна охоронна служба, послугами якої родина принца користується за постійним місцем проживання - в США, не може якісно охороняти його за кордоном, не маючи доступу до даних розвідки і юрисдикції. Водночас охорона британської поліції, яку фінансують державним коштом, недоступна для родини після відмови від королівських обов'язків.

Принц Гаррі каже, що хоче відвідати свою рідну країну з родиною, але має гарантувати її безпеку. В липні 2021 року він вже мав неприємний інцидент з переслідуванням з боку папарацці в Лондоні.

"Принц Гаррі успадкував загрозу безпеці при народженні і на все життя. Він залишається шостим у черзі на престол, двічі ніс бойову службу в Афганістані, а останніми роками його сім'я зазнавала добре задокументованих загроз з боку неонацистів та екстремістів", - йдеться у заяві представників принца.

Тепер принц домагається судового перегляду рішення міністерства внутрішніх справ відмовити йому користуватися охороною поліції під час перебування у Великій Британії. Послуги він хоче оплачувати самостійно.

У 2020 році Гаррі пропонував таке розв’язання проблеми під час перемовин з королевою, але його пропозицію відхили. Молодша дочка принца Гаррі та Меган Маркл, якій наразі 7 місяців, досі не бачила своїх прабабусю-королеву, дідуся принца Уельського та інших членів родини.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

"Сіла знову на антидепресанти": Катерині Тишкевич стало гірше - повернувся сильний головний біль, випадає волосся

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:53

Українська акторка Катерина Тишкевич повідомила про погіршення самопочуття внаслідок невідомої хвороби, через яку в грудні минулого року 10 днів провела в реанімації, три з яких - у комі. Зірка понад тиждень втрачає волосся та страждає на хронічний гол...