Про них сьогодні майже забули: Перші красуні світового екрану культових 1980-х і 1990-х

Це була епоха відеомагнітофонів, прокату касет і часто одноголосого гугнявого дубляжу. Ми вперше побачили не тільки свіжі фільми, а й картини 1980-х - «Кращий стрілець», «Роман з каменем», «Ліворуч від ліфта» і багато інших.

У 1990-ті роки на екрани колишнього Радянського Союзу ринули недоступні до того зарубіжні фільми. Вони підкорили наші серця. Це було як перше кохання, а вона, як відомо, не іржавіє.

Патріоти України пропонують згадати культових актрис, чиї імена гриміли в 80-і і 90-і роки минулого століття, а також їх головні ролі.

Джулія Ормонд

Британська актриса була справжньою суперзіркою в 90-х. Ормонд знялася у фільмі «Легенди осені» (1994), де її екранним партнером став Бред Пітт. За цим послідували головні ролі у фільмах «Перший лицар» (1995), де вона зіграла з Шоном Коннері і Річардом Гіром, а також «Сабріна» (1995) з Харрісоном Фордом.

З 2000-х років актриса грає переважно в телесеріалах, а на великому екрані в основному в ролях другого плану і епізодичних. Одна з останніх робіт Ормонд - роль в американському драматичному телесеріалі «Корпорація» (2016-2017). Крім цього, вона займається гуманітарною діяльністю, виступаючи за обізнаність у питаннях поширення СНІДу.

Рене Руссо

Прорив в акторській кар'єрі Рене Руссо трапився в 1992 році, коли вона зіграла в комедійному бойовику «Смертельна зброя - 3» з Мелом Гібсоном. За цим прослідував ряд комерційно успішних фільмів. Одна з помітних робіт - «Афера Томаса Крауна» (1999), де її екранним партнером виступив Пірс Броснан.

У 2000-і роки актриса зробила перерву в акторській кар'єрі. Її повернення було тріумфальним: вона зіграла у фільмі «Стрінгер» (2014 року), отримавши високу оцінку критиків про свою роботу і дві номінації на престижні кінопремії - «Сатурн» і BAFTA. Остання акторська робота Руссо - роль у фільмі «Месники: Фінал» 2019 року.

Керрі Отіс

У фільмографії Керрі Отіс не так багато робіт - всього 4 повнометражні фільми. Але її акторський тандем з Міккі Рурком у фільмі Залмана Кінга «Дика орхідея» (1990) складно забути. Екранний магнетизм між акторами знайшов своє продовження в реальному житті: в 1992 році Отіс і Рурк одружилися. І в 1996 році вони знову зіграли разом у фільмі «Вихід в червоне» .

Сьогодні колишня модель і актриса веде тихе життя. Вона одружена з ученим-екологом, у пари зростає двоє дітей. Керрі 51 рік, і вона як і раніше хороша собою, про що свідчать фото в її інстаграме .

Келлі Макгілліс

У 1985 році Келлі Макгілліс знялася в трилері «Свідок» з Харрісоном Фордом і була номінована за цю роль на «Золотий глобус». Однак найбільшу популярність вона отримала завдяки ролі інструктора льотного училища, астрофізика та дівчата мрії героя Тома Круза в культовому фільмі «Кращий стрілець» (1986).

Надалі жодна роль актриси не мала такого успіху, хоча вона не переставала зніматися в кіно і в 1990-х, і в 2000-х. У продовженні знаменитого фільму про аса, прем'єра якого відбудеться в 2020 році, актриса, на жаль, не з'явиться.

Жаклін Біссет


Слава прийшла до британської актриси Жаклін Біссет в 70-х роках минулого століття. Вона грала у таких великих режисерів, як Франсуа Трюффо, Джордж Кьюкор, Роман Поланскі. У нашій країні актриса найбільш відома за ролями, зіграним в 80-90-х роках. Зокрема, в телефільмі «Анна Кареніна» (1985), міні-серіалі «Наполеон і Жозефіна: Історія кохання» (1987), фільмах «Дика орхідея» (1990), «Життя, що минає» (1994).

Зараз Біссет 75 років, вона продовжує зніматися в кіно, залишаючись затребуваною як у Голлівуді, так і в Європі. Завдяки безперечного акторському таланту, їй вдалося переключитися з головних ролей перших красунь на характерні ролі .

Еммануель Беар

У 80-90-х роках кіноглядачі всього світу сходили з розуму по французькій актрисі. Навряд чи хтось не пам'ятає чуттєву сусідку героя П'єра Рішара в комедії «Наліво від ліфта» 1988 року. Завдяки роботі у фільмі «Французька жінка» (1995), що отримав ряд нагород Московського міжнародного кінофестивалю, Беар по праву можна назвати однією з головних кінозірок 90-х.

Зараз вона продовжує зніматися в кіно, а також активно займається благодійністю, є послом доброї волі ЮНІСЕФ і активісткою правозахисного руху.

Настасья Кінскі

Глядачі пам'ятають тендітну Кінскі по грі в екранізаціях російських класиків «Весняні води» (1989) Тургенєва і «Принижені і ображені» (1991) Достоєвського. Після цього актриса знімається переважно в американських фільмах.

Останній раз Кінскі з'являлася на екрані в 2012 році в картині «Вночі з'являються зірки» . Відомо, що Квентін Тарантіно кликав Настасію зіграти в «Безславних виродках», але співпраця не склалося.

Еріка Еленіак

У липні 1989 року журнал для чоловіків Playboy присвоїв Еріці титул дівчини місяця. Незабаром після цього вона почала зніматися в одній з головних ролей в серіалі «Рятувальники Малібу» , де пропрацювала 3 роки (1989-1992). Пізніше Еленіак грала в двох фільмах за мотивами «Рятувальників» і ряді інших повнометражних картин, де вона виконувала головні ролі. Однак особливим успіхом ці картини не користувалися.

Актриса продовжує зніматися у фільмах, серіалах і сьогодні. Однак старт кар'єри в «Рятувальниках Малібу», на жаль, виявився для Еленіак і її піком.

Енді Макдауелл

Проривом в акторській кар'єрі Макдауелл стала роль в драмі Стівена Содерберга «Секс, брехня і відео» (1989). За цю роботу Енді отримала свою першу номінацію на «Золотий глобус» . За цим послідували головні ролі в улюблених глядачам фільмах «Вид на проживання» (1990), «День бабака» (1993) і «Чотири весілля і одні похорони» (1994). Перший і останній з них принесли актрисі ще 2 номінації на «Золотий глобус».

На жаль, з середини 90-х кар'єра Макдауелл пішла на спад через участь в комерційно провальних фільмах. У 2000-х вона стала обличчям французького косметичного бренду L'Oréal. Одна з останніх робіт актриси - головна роль в телесеріалі «Кедрова бухта» (2013-2015).

Мег Райан

Мег - зірка таких культових романтичних комедій, як «Коли Гаррі зустрів Саллі» (1989), «Несплячі в Сіетлі» (1993), «Французький поцілунок» (1995), «Вам лист» (1998) та інших. У 2000-х актриса продовжує грати головні ролі на кіноекрані.

Зараз Райан виховує дочку, усиновлену в 2006 році. Крім того, спробувала себе в якості режисера - в 2015 році зняла драму «Ітака» , зігравши в цьому фільмі також одну з ролей.

Міна Суварі

Слава обрушилася на Суварі після ролі в оскароносному фільмі «Краса по-американськи» (1999). Вона буквально прокинулася знаменитою: у неї навперебій брали інтерв'ю, її портрети з'являлися на обкладинках глянцю, а чоловічі журнали включали в топи найпривабливіших жінок світу. В цьому ж році вийшла ще одна картина з Міною, яка стала хітом, незважаючи на другосортний гумор, - «Американський пиріг» .

Всього актриса зіграла більш ніж в 50 різнопланових картинах - від повнометражних до телесеріалів, від драм до комедій, включаючи фільми жахів. Але великих хітів в її кар'єрі поки більше не було. Можливо, головна роль Сувари ще попереду.

Алісса Мілано

Алісса Мілано - одна з успішних американських серіальних актрис 90-х. Ще у віці 11 років вона почала грати в серіалі «Хто тут бос?» (1984-1992). Потім була роль в «Мелроуз Плейс» (1997-1998). Але найбільшу популярність Мілано принесла робота в серіалі «Зачаровані» , де вона зіграла відьму Фібі (1998-2006).

З 2013-го по 2014 рік Алісса знімалася в телесеріалі «Коханки» в ролі Савани Девіс, але після двох сезонів залишає проект в зв'язку з народженням дочки. Зараз вона вже повернулася до роботи і, крім зйомок, активно займається благодійністю, а також пише книги. Найсвіжіша - книга для дітей «Надія. Проект середньої школи » .

Джоді Фостер

16 перших красунь світового екрану 1980-х і 1990-х, про які сьогодні все забули

Джоді - лауреат двох премій «Оскар» і трьох «Золотих глобусів», в тому числі за досягнення в галузі кінематографу (2013). Найвідоміші фільми за участю актриси - «Обвинувачені» (1988), «Мовчання ягнят» (1991), «Нелл» (1994), «Анна і король» (1999).

Джоді Фостер і зараз працює в сфері кіно, а також телебачення, але переважно в ролі продюсера і режисера.

Кетлін Тернер

На жаль, в 1993 році у Тернер було діагностовано аутоімунне захворювання - ревматоїдний артрит. Лікування гормонами відбилося на її зовнішності і призвело до повноти. Через сильний біль актриса практично не могла ходити.

Хвороба прогресувала 8 років, і тільки завдяки сучасним методам лікування на початку 2000-х вдалося досягти ремісії. Сьогодні Тернер повернулася на екрани і театральну сцену.

Керрі-Енн Мосс

Сьогодні ім'я канадської актриси навряд чи щось скаже більшості любителів кіно. Але в кінці 90-х - початку 2000-х Мосс була дуже популярна. Адже це саме вона виконала роль Трініті - дівчата-хакера в чорному латексі з культової «Матриці» (1999). Актриса зіграла і в двох наступних сиквелах цього фільму, а також озвучила анімації і комп'ютерні ігри за мотивами «Матриці».

Мосс активно знімається і сьогодні, але яскравих і проривних робіт в кіно у неї немає.

Брук Шилдс

Брук Шилдс з дитинства працювала моделлю, а найбільшу популярність як актрисі їй приніс фільм «Блакитна лагуна» (1980). Популярності не завадило навіть те, що за цю роботу Шилдс отримала антипремію «Золота малина». Потім був фільм Франко Дзефіреллі «Нескінченна любов» (1981). У 90-х Брук доводить глядачам і кінокритиків, що її успіх не випадковий, знімаючись в різнопланових фільмах.

Сьогодні актрисі 54 роки, вона як і раніше приголомшливо виглядає і продовжує зніматися в кіно. Але фільми з нею не стають великими хітами. Одна з останніх робіт Шилдс - драма «Дейзі Уінтерс» (2017), де актриса зіграла матір дівчинки, яка виховує в неповній сім'ї і мріє про зустріч з батьком.

Ким з актрис 80-х і 90-х років минулого століття ви захоплювалися в той час?

"Слава Богу, живий": Відомий український актор потрапив до лікарні зі струсом мозку: "Вперше в житті мене вирубили"

середа, 24 квітень 2024, 18:59

Український актор та переможець проєкту "Танці з зірками" Артур Логай неабияк налякав своїх шанувальників передають Патріоти України. В своєму Instagram артист повідомив, що потрапив до лікарні. Знаменитість зізнався, що вночі з ним трапилася неприємн...

Оце так: Відомий український співак зламав ніс своїй прихильниці просто під час концерту

середа, 24 квітень 2024, 18:30

На одному з концертів українського співака Артема Пивоварова, який він відіграв у Києві, стався конфуз, передають Патріоти України. Музикант випадково зламав ніс одній зі своїх шанувальниць. Артист під час свого шоу жбурнув у натовп барабанну паличку....