"Прийнято вважати": Тоня Матвієнко розповіла, де зараз та чим займаються її рідні брати

Популярна співачка Тоня Матвієнко має двох старших братів Івана та Андрія, про яких дуже мало відомо широкому загалу. В інтерв’ю OBOZ.UA виконавиця поділилася подробицями про життя своїх найближчих родичів.

"Мій старший брат Іван (по церковному Януарій) – іконописець, художник, архітектор, він свідомо обрав шлях служіння Богові, – розповідає артистка. – Прийнято вважати, що людина йде в монастир, коли у її житті щось сталося. У випадку з Іваном все зовсім не так. Він йшов до цього рішення довго, роками. Його життя дуже цікаве. І найголовніше – він щасливий. Андрій, ще один мій брат, зараз служить у Нацгвардії. Ми бачимося – вони приїжджають до нас в гості".

Раніше український політолог, релігієзнавець та історик Андрій Ковальов, який особисто знайомий із старшим братом Антоніни, розповідав в соцмережі про нього: "Івана Гончара я знаю, як ієродиякона Януарія – дуже талановитого митця, іконописця і монаха. За життя я зустрічав чимало різних монахів, але отець Януарій – насправді особливий, справжній чернець. Напрочуд скромний, невтомний трудівник, дисциплінований і послідовний. Монах, який дійсно тікає від світу і слави. Монах, який спирається у житті на два крила – молитву і працю. Просто закатує рукави і працює, будує, реставрує, пише ікони, іконостаси, розписує храми. Монах, який збирає скарби на небі і дбає про спасіння своєї душі".

Релігієзнавець додав, що Ніна Митрофанівна виховала чудових дітей та багато допомогала церкві, де служить її син: "В останні роки життя Ніна Митрофанівна доклала багато зусиль, пожертвувала багато власних заощаджень, щоб у Ніжиню постала келія, або монастир Православна Церква України, де нині подвизаються чудові і преподобні отці – чорноризці: Софроній, Петро і Януарій".

"Чудово розуміла, що в Росії без Кості їй робити нічого": Екс"ВІА Гра" Вінницька неоднозначно висловилася про Брежнєву і звинуватила її в "перевзуванні"

понеділок, 8 липень 2024, 13:50

Колишня учасниця гурту "ВІА Гри" Олена Вінницька різко висловилася про співачку Віру Брежнєву, яка свого часу її замінила в колективі, передають Патріоти України.. Вінницька неочікувано заявила, що не вірить у щирість колеги за сценою. На думку артистк...

"Навіть труп не віддадуть": Чоловік Валентини Хамайко пояснив, чому одружився лише після 18 років стосунків

понеділок, 8 липень 2024, 8:30

Чоловік ведучої "1+1 Україна" Валентини Хамайко - бізнесмен, а нині військовослужбовець, Андрій Оністрат - назвав причину їхнього одруження після 18 років стосунків, передають Патріоти України . На своїй Facebook-сторінці Андрій зазначив, що для них ц...