Скандал на "Євробаченні-2022": Грузія і Азербайджан заявили про помилки з балами для України

"Євробачення 2022" офіційно завершилося, але скандали тільки починаються. Після фіналу конкурсу Грузія і Азербайджан заявили про помилки з балами для України. Як виявилося, вони віддали нашій країні по 12 балів, а в ефірі вказали від цих країн по 6 балів, передають Патріоти України.

Члени журі Грузії та Азербайджану здивовані результатами, показаними на таблиці під час їх оголошення. Також викликало сумніви, що, коли Азербайджан і ще кілька країн повинні включатися в прямий ефір, в Італії заявили про технічні неполадки, яких не було.

Згідно з результатами голосування професійних журі Україна отримала від усіх країн 192 бали і займала 4 місце. Після оголошення глядацьких голосувань наша країна піднялася на першу сходинку в рейтинговій таблиці – 631 бал.

Україні на Євробаченні віддали Азербайджан і Грузія 12 балів

Як з'ясувалося, бали від журі Грузії та Азербайджану для України не відповідали дійсності. Коли дійшла черга до оголошення балів від Азербайджану, то заявили, що через технічні труднощі результати оголошуватиме представник Європейського Союзу мовлення, а не телеведуча Нармін Салманова. Така ж ситуація була з кількома країнами, серед яких і Грузія.

Нармін Салманова заявила, що Азербайджан віддав 12 балів Україні, а не Великобританії, як сказали в ефірі Євробачення. Також вона додала, що ніяких технічних проблем не було.

"Азербайджан віддав 12 балів Україні, а не Великобританії. Ніяких технічних неполадок з нашого боку не було. З цього питання ведеться розгляд, результати якого будуть представлені до уваги широких мас", – заявила керівник програми Sabaha saxlamayaq Фаріда Расулова.

Суспільний мовник Грузії теж виступив із заявою про помилку в оголошенні балів Україні. "На Євробаченні національне журі Грузії поставило найвищу оцінку – перше місце Україні, що означає 12 балів. Про це свідчить нотаріально завірений документ, спрямований організаторам Євробачення. Суспільний мовник Євробачення. Суспільний мовник ще раз вітає Україну із заслуженою перемогою", - йдеться в повідомленні.

Поки організатори Євробачення не відреагували на заяви Азербайджану і Грузії.

Хоче отримати громадянство США: Принц Гаррі остаточно розірвав зв'язки з королівською родиною і більше не вважає себе британцем

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:50

Принц Гаррі відмовився від права на проживання у Великій Британії та оголосив Америку своїм домом у нових документах. Герцог Сассекський "розглядає" отримання громадянства США, що може означати відмову від королівських титулів. Повідомляється, він дав ...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...