"Спрацювала акторська інтуїція": Вітовська заявила, що знала про вторгнення Росії і готувалася до війни

Українська акторка театру та кіно Ірма Вітовська розповіла, що заздалегідь передбачала повномасштабне вторгнення РФ в Україну та готувалася до нього. За її словами, особливо гостро вона почала очікувати на війну наприкінці 2021-го - на початку 2022 року, передають Патріоти України.

"Відчувала, що скоро все почнеться. Називали різні дати, але я думала, що все станеться 23 лютого, в день радянської армії. Тоді росіяни могли розпочати наступ, щоб 9 травня, як це вже й підтверджують, святкувати визначну перемогу", – сказала Вітовська в інтерв'ю "Новому каналу".

Акторка зазначає, що навіть пройшла одноденні курси в "Жіночій Варті" – "Військові дії у містах", аби бути готовою до війни. Вже напередодні вторгнення вона мала недобрі відчуття та поїхала з прем'єри одного з фільмів у кінотеатрі.

"Можливо, то була акторська інтуїція, бо щось муляло всередині. Коли о 5 ранку 24 числа зателефонували знайомі та сказали, що чують вибухи, зрозуміла, що абсолютно розгублена. Ніби й готувалася до війни, але не була готова", – додала Вітовська.

Зірка вказала, що після вторгнення росіян хотіла залишитися у Києві та допомагати іншим, однак зрозуміла через декілька днів, що потрібно подбати про безпеку свого сина Ореста.

"Ми живемо на 18-му поверсі на досить відкритому просторі – небезпечно. Важко було спускатися у підвал без ліфта при кожній повітряній тривозі. Ухвалили рішення їхати, коли Житомирська траса вже була закрита", – згадує вона.

Акторка поділилася, що тоді вирушила півднем Київської області через села, завдяки чому змогли виїхати. "Хотіли залишити дитину в батьків, а самі повернутися потягом до Києва. Чоловік повернувся, а я лишилася, долучившись до допомоги тут", – сказала зірка.

"Коли людина приходить до думки": Злата Огнєвіч вперше зізналася у спробі самогубства

вівторок, 23 квітень 2024, 16:45

Відома співачка Злата Огнєвіч, яка нещодавно спростувала чутки про свою вагітність, зізналася, що свого часуледь не наклала на себе руки, передають Патріоти України. В інтерв'ю Славі Дьоміну зірка розповіла, що тригером послужили деякі обставини у житт...

"Відстань і час": Відомий український актор розійшовся з дівчиною після п'яти років стосунків і назвав причину

вівторок, 23 квітень 2024, 16:30

Відомий український актор Володимир Гладкий розійшовся зі своєю дівчиною, з якою перебував у стосунках протягом п'яти років, передають Патріоти України. Артист зізнався, що стало причиною їхнього розриву. Зокрема, колишня обраниця Володимира Джулія жив...