Синові Гаррі та Меган Маркл два роки: Чому він не принц - ТОП-3 цікавих факти про Арчі (фото)

У четвер, 6 травня, син британського принца Гаррі та його дружини Меган Маркл Арчі Харрісон Маунтбаттен-Віндзор відзначає свій день народження. Хлопчикові виповнилося два роки, передають Патріоти України.

Королівська родина зворушливо привітала Арчі, опублікувавши архівний знімок в Instagram-акаунті The Royal Family. На ньому хлопчик зображений немовлям на руках у свого батька. "Вітаємо Арчі з другим днем народження", – йдеться в публікації.

Топ-3 цікавих факти про сина Гаррі та Меган:Значення імені

Син Гаррі і Меган має унікальне англійське ім'я – Арчі, яке означає справжній, сильний і сміливий. У малюка є і друге ім'я – Харрісон, що означає буквально "син Гаррі".

Засекречені хресні

Коли в липні 2019 року Арчі хрестили, Букінгемський палац вирішив зберегти в таємниці імена хресних батьків хлопчика, щоб поважати їхнє приватне життя.

Однак, коли принц Гаррі й Меган перестали бути високопоставленими членами королівської сім'ї, The Times опублікувала інформацію, згідно з якою в число хрещених батьків входять колишня няня принца Гаррі та Вільяма Тігго Петтіфер, друзі принца Гаррі Марк Дайер і Чарлі ван Штраубензее.

Син принца Гаррі не має королівських титулів

Арчі – восьмий правнук королеви Єлизавети II та принца Філіпа і четвертий онук принца Чарльза і принцеси Діани. Відразу після свого народження він став сьомим в порядку британського престолонаступництва, однак королівських титулів хлопчик не має.

Правила щодо того, хто стане принцом і матиме титул "його королівська високість" (HRH), відбуваються з листа-патенту, виданого королем Георгом V в листопаді 1917 року. У ньому говориться, що правнуки монарха більше не будуть принцами або принцесами, за винятком старшого сина принца Уельського Вільяма.

У нинішній ситуації це означає, що принц Джордж автоматично став принцом, а Арчі – ні, хоча вони обидва правнуки королеви. Згідно з листом 1917 року, син Гаррі та Меган має право стати принцом – але не зараз. Дітям герцога і герцогині Сассекських доведеться почекати, поки принц Чарльз стане королем, після чого вони стануть онуками монарха і, отже мати право принцами або принцесами.

Зірки, що не старіють: 59-річна Моніка Беллуччі у новій фотосесії захопила фоловерів ідеальною фігурою та пишним бюстом (фотофакти)

четвер, 25 квітень 2024, 9:14

Італійська акторка Моніка Беллуччі захопила кадрами з нового фотосету, де похизувалася стрункою фігурою та пишним бюстом. . Так, днями знаменитість знялася для сторінок відомого глянцю Elle. Нині ж артистка продовжує ділитися кадрами з фотосету. Зокр...

"Ти вбив і не отримав покарання?": Культовий актор Алек Болдуїн потрапив у черговий скандал через застрелену ним українку (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 6:24

Відомий актор Алек Болдуїн, якому нещодавно ще раз пред'явили звинувачення за вбивство українки Галини Гатчінс під час зйомок вестерну "Іржа", потрапив знову у скандал. Про це повідомляє видання Metro. . Виявилося, що днями у одній з кав'ярень до ньог...