Такого ще ніхто не робив: 61-річна кузина королеви Єлизавети II пішки перейшла море (фото)

Знаменита британська полярна дослідниця Розі Стенсер, яка у 2004 році сама пройшла на лижах до Південного полюса, тягнучи за собою сани з вагою, що удвічі перевищувала її власну, встановила світовий рекорд, повідомляють Патріоти України.

Розі та її подруга Пом Олівер пішки пройшли через Аральське море, розташоване на територіях Казахстану та Узбекистану. Насправді море (а точніше — озеро) в результаті інтенсивного забору води з основних живильних річок у 1960-х роках вже практично повністю пересохло, перетворившись на пустелю Аралкум — наймолодшу на нашій планеті.

Жінки подолали понад 600 кілометрів за 17 днів — по складному рельєфу та при виснажливій спеці.

Як повідомляє видання Daily Express, 61-річна Розі Стенсер, чиє повне ім'я Роуз Сесілія, є дочкою сера Семюела Клейтона та леді Мері Сесілії Левесон-Гоуер.

Леді Мері, яка померла у 2014, була дочкою леді Роуз Боуз-Лайон — старшої сестри матері королеви Єлизавети II, яку також звали Єлизаветою (у дівоцтві Боуз-Лайон). Так що Її Величність доводиться дослідниці кузиною.

Як не дивно: Стало відомо, чому Вікторія Бекхем майже ніколи не усміхається на фотографіях

субота, 4 травень 2024, 7:56

Усмішку британської модельєрки та ексучасниці гурту Spice Girls Вікторії Бекхем дуже рідко можна побачити на фото. Коли папараці ловлять знаменитість на вулицях Лондона чи то модних показах - зірка завжди зберігає стриманий вираз обличчя, передають Па...

"Почала місячний курс радіотерапії": У відомої української акторки діагностували рак

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:44

Відома українська акторка Катерина Молчанова повідомила, що в неї виявили рак грудей, передають Патріоти України. У своєму Instagram артистка поділилася, що хворобу їй діагностували взимку. Річ у тім, що у Молчанової є рідні, які теж страждали від раку...