Трохи не дожив до 100-річного ювілею... Помер чоловік королеви Єлизавети II принц Філіп

Герцог Единбурзький помер у Віндзорському замку через три тижні після того, як його виписали з лондонської лікарні. Там принц Філіп переніс операцію на серці, зазначають Патріоти України.

"Її Величність Королева з глибоким сумом повідомила про смерть свого коханого чоловіка, Його Королівської Величності принца Філіпа, герцога Единбурзького. Його Королівська Величність мирно помер сьогодні зранку у Віндзорському замку

Королівська родина разом з людьми по всьому світу оплакує втрату", - йдеться в заяві Букінгемського палацу.

Відомо, що в січні цього року королева та її чоловік щепилися від коронавірусу.

10 червня 2021 року королівська родина збиралася зібратися разом для святкування ювілею найстарішого свого родича, окрім Меган Маркл, котра заздалегідь відмовилась від запрошення.

Принц Філіп відмовився від публічної діяльності в серпні 2017 року у віці 96 років. Однак, не припинив відвідувати урочисті події і церковні служби. І ще пару років сам сідав за кермо своїх спортивних автівок.

Світові лідери і Даунінг-стріт вшанували пам'ять принца Філіпа. Як заявив британський прем'єр-міністр Борис Джонсон, принц був джерелом натхнення для безлічі молодих людей.

"Він допомагав королівській сім'ї і британській монархії витримувати курс так, щоб вона залишалася інститутом, безумовно життєво необхідним для балансу і радості нашого життя як нації", – сказав він у своєму виступі на Даунінг-стріт.

Джонсон також нагадав, що герцог Единбурзький залишався одним з останніх ветеранів, які воювали у Другій світовій війні. "У ті роки він придбав етику військової служби, яку згодом застосовував під час безпрецедентних змін після війни", – зазначив він.

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен повідомила, що вкрай засмучена новиною про смерть герцога. "Я висловлюю свої особисті найглибші співчуття – і в рівній мірі від імені уряду і народу Шотландії – Її Величності Королеві і її сім'ї", - написала вона.

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон розпорядився приспустити державні прапори в країні, щоб вшанувати пам'ять принца. За словами прем'єра, принц уособлював покоління, якого ми ніколи більше не побачимо. "Співдружність сумує про смерть принца Філіпа і дякує за те, що він був з нами довге життя", – сказав він в заяві.

Президент України Володимир Зеленський зазначив непоправну втрату для британського народу. "Україна сумує разом з Великобританією. Принц Філіп прожив прекрасне життя, щоб служити своєму народові і бути прикладом для майбутніх поколінь", – написав він в Twitter.

Король Швеції Карл XVI Густав назвав принца Філіпа "добрим другом". "Вся наша сім'я високо цінувала дружбу з ним", – додав він.

Король Норвегії Гаральд також приніс найглибші співчуття королеві Єлизаветі II і всім британцям.


Довелося викликати швидку: Анастасія Приходько поскаржилася на проблеми зі здоров’ям

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:50

Співачка Анастасія Приходько, яка останнім часом пережила немало стресів та неприємних пригод, поскаржилася на проблеми зі здоров'ям. Після знімання кліпу їй раптово стало погано, передають Патріоти України. Анастасія змушена була викликати швидку до...

"Серце б'ється, життя продовжується": В'ячеслав Узелков після серйозної операції на серці публічно звернувся до коханої

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:30

Колишній український боксер, а нині фітнес-тренер В'ячеслав Узелков, розповів про відновлення після операції, передають Патріоти України. У своєму фотоблогу знаменитість опублікував фото з лікарні. За словами В'ячеслава, наразі він проходить останні об...