"Це був чудовий час": Співачка Оксана Муха розповіла, як ворожила в ніч на Андрія

День Андрія Первозванного щороку відзначають 13 грудня. У народі вірять, що ніч на Андрія є чарівною, і часто вдаються до гадань. Співачка Оксана Муха розповіла, як ворожила в юності, передають Патріоти України.

Незаміжні дівчата, які прагнуть зазирнути в майбутнє, вірять, що в ніч на Андрія можуть отримати відповіді на найзаповітніші бажання. Вони збираються компаніями та разом гадають.

Як ворожила Оксана Муха

Переможниця "Голосу країни" з усмішкою пригадує той час: "Це був чудовий час юності, коли вірила в дива, у всі знаки, ворожіння".

"Ми з дівчатами ввечері бігали вулицею, зупиняли чоловіків, запитували, як їх звати та записували на листочку. А наступного року перевіряли, чи повторилося ім'я", – пригадала співачка.

Також дівчата записували бажання на папері, підпалювали його й дивилися на стіні, яка буде тінь від вогню. Тінь на стіні нібито передбачувала майбутнє:

  • птах – до великих змін у житті;
  • кішка – до романтичних стосунків;
  • хрест – до хвороби і нещастя;
  • гора – до самотності;
  • ворота – до гостей;
  • дерево – до багатства і добробуту.

Коли "пластувала" (була членом скаутської організації "Пласт" – ред.), то разом з іншими дівчатами збиралися в великому залі. Кожна дівчина знімала по одному чоботу і ставили їх в ряд. Останній чобіт переставляли наперед і, чий чобіт перший "дійде" до дверей, та дівчина першою вийде заміж,
– поділилася артистка.

"Цікаво було. Це дуже гарні українські традиції. Шкода, що зараз вони не такі популярні серед молоді, як були колись", – підсумувала Оксана.

Джерело: 24 канал

"Відійшов у вічність": Помер відомий український актор

четвер, 18 квітень 2024, 18:50

Помер відомий український актор театру Петро Нікітін. Сумну звістку повідомили колеги артиста на офіційній сторінці у Facebook Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, де він працював останні роки свого життя, передають Патріо...

"Мене вивертає взагалі від цієї теми": Зірка українських серіалів розказала, як попрощалась з російськими колегами після вторгнення

четвер, 18 квітень 2024, 16:45

Після початку повномасштабного вторгнення росіян українська акторка театру та кіно Ольга Гришина одразу повидаляла з соцмереж усіх своїх російських колег по цеху і припинила спілкування з ними. Про це акторка розповіла в інтерв'ю "Главкому", передають ...