"Це як із фастфудом": Аніта Луценко на 9 місяців відмовилася від алкоголю і поділилася результатом


Українська зіркова тренерка Аніта Луценко поділилася перевагами й недоліками відмови від алкоголю. Вона 9 місяців тому вирішила перестати вживати спиртне і знайшла лише плюси в цьому, передають Патріоти України.

Часто в суспільстві побутує думка, що для підтримки хорошого настрою в компанії потрібно випити. Аніта Луценко зазначає, що для неї це не проблема, адже без алкоголю вона не почувається менш веселою. Про це тренерка розповіла в Instagram, а в коментарях підписники розпочали дискусію щодо власного ставлення до міцних напоїв.

"Які плюси/мінуси я відчула (особисте):

  • значно покращилась якість шкіри обличчя і тіла;
  • немає неприємних станів зранку;
  • немає неприємних ситуацій чи вчинків, про які пожалкуєш;
  • економія грошей на алкоголь, особливо в ресторані (50% рахунку мінус);
  • економія грошей на "Цитрамон";
  • думаю, дитині приємно не бачити мене з бокалом чогось, що дивно пахне;
  • коли хтось п’є поряд, ти відчуваєш неприємний запах;
  • ти бачиш, як зі всіх сторін іде агітація випити/культ алкоголю в суспільстві однозначно є".

Аніта Луценко зазначила, що не почувалася дискомфортно і в компанії тих, хто п'є алкоголь, проводила час із задоволенням.

"Чесно кажучи, я не відчуваю абсолютно ніякого обмеження, тобто всьому свій час. Це як із фастфудом – ти не їси не тому що боїшся поправитися, а тому що просто не хочеш. Я не страждаю без алкоголю – мені на 100% комфортно в компанії, що п’є, я не відчуваю себе менш веселою чи тою, що втрачає прекрасні моменти життя. Одне з найкрутіших рішень у житті", – поділилася тренерка.

У коментарях деякі підписники підтримали Луценко і пригадали, скільки часу вже не п'ють спиртні напої і за яких обставин це сталося:

  • "Понад 6 років не вживаю алкоголь. Спочатку через вагітність, потім грудне вигодовування, а потім вже і не хотілося. Не жалкую зовсім. Проте вдома маю пляшечку ігристого вина з Бахмута. Можливо, відкрию у День Перемоги".
  • "Я рік тому покинула палити, до цього палила 20 років. Десь пів року не вживаю алкоголь. Чудово себе почуваю, зовсім не хочеться відновити ці звички. Пишаюся собою і ні про що не жалкую".
  • "Я збилася з рахунку, скільки років взагалі не вживаю алкоголь: 13 чи 14. Жодного дискомфорту чи мінусу не відчула. І не хочеться його пити".
  • "Рівно 8 років я без алкоголю, і це було найправильніше рішення в житті. Бути вільним від залежностей – неймовірно. Ще з бонусів хочу зазначити, що мозок працює краще в рази без алкоголю і результативність тренувань висока".
  • "Я відчула весь кайф десь понад 2 роки. Але напрягає нав'язування алкоголю суспільством".

Одна з інтернет-користувачок зазначила, що під час вживанні алкоголю потрібно відчувати межу, щоб не напиватися, і пити те, що до душі: "А я п’ю. Але це не значить, що напиваюсь. Мені хочеться – я випила келих вина чи шампанського, не хочеться – не пʼю. Так само з кавою, хочу – випила зранку, хочу чай – випила чай…"

"Так розписали, ніби ви бухарем якимось були, а не спорт-girl, яку ми всі знаємо", – написала підписниця, на що Аніта Луценко зазначила: "Я собі тільки можу уявити, які зміни відчувають бухарі, коли кидають, якщо у мене така палітра".

Були й ті, хто розкритикував зазначені тренеркою пункти, адже вони нібито притаманні тим, хто вживає багато спиртного: "Описані стани саме через зловживання, тобто перепивання алкоголю (стан зранку, вчинки, "Цитрамон"), а не 1-2 келихи. Як на мене, то це крайнощі – або перетин міри вживання, або повна відмова. Головне – культура споживання".

Бразильська модель Playboy так здивувала залицяльника на першому побаченні, що той втік із ресторану (фото)

середа, 14 серпень 2024, 23:00

Залицяльник був не готовий до того, що Вануса Фрейтас дістане зі своєї сумки. Вона розповіла, що після цього випадку стала обережнішою. 32-річна модель з обкладинки Playboy Вануса Фрейтас розповіла про романтичне побачення, яке обернулося катастрофою, ...

"Розповідаєте казки": Експродюсер Олега Винника звинуватив його в брехні про лікування від тяжкої хвороби та допомогу ЗСУ

середа, 14 серпень 2024, 19:51

Колишній продюсер Олега Винника Олександр Горбенко різко висловився про експідопічного, звинувативши його у брехні про тяжку хворобу та про мільйонну допомогу ЗСУ, передають Патріоти України. Зокрема, у своєму Facebook продюсер написав чималий пост, ви...