"Це жах і сором": Сумська розповіла, чому відчувала себе другосортною поруч з акторами з РФ

Акторка і Народна артистка України Ольга Сумська мала досвід зйомок на російських майданчиках з російськими акторами. В інтерв'ю для 24 каналу вона зізналася - українських артистів завжди хоч натяком, але змушували себе відчувати людьми другого сорту, передають Патріоти України.

Така пиха здається Сумській образливою і несправедливою. Навіть на деяких українських знімальних майданчиках часом панувала відверта нерівність - російським акторам і гонорари пропонували вище, і умови кращі.

"Я ніколи не забуду, як прийшла на зйомки якогось серіалу з російськими колегами. Я приходжу й бачу, що в кожного російського колеги окремий знімальний вагончик. Я кажу: "А куди мені приткнутися? Ось прийшла народна артистка". На що Горянський, мій кум, народний артист України, присоромив знімальну групу: "Люди, ви що збожеволіли? Будь ласка, повирішуйте всі питання". Одразу знайшли місце. Це жах, це сором. Це такий другий сорт, яким ти себе відчував. Ну от приходили московські актори, і все на них вибудовувалось", - розповідає Сумська.

Акторка рада, що сьогодні все більше українців цікавиться українською культурою в прагненні самоідентифікувати себе. Вона впевнена: за українським кіно та іншими видами мистецтва - майбутнє.

"Тому та самодостатність українського актора, українського режисера й українського кіно, яка сьогодні виривається з м'ясом і великою кров'ю, має бути затверджена назавжди. Ми не маємо права її втратити", - рішуче заявляє Ольга Сумська.

"Відійшов у вічність": Помер відомий український актор

четвер, 18 квітень 2024, 18:50

Помер відомий український актор театру Петро Нікітін. Сумну звістку повідомили колеги артиста на офіційній сторінці у Facebook Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, де він працював останні роки свого життя, передають Патріо...

"Мене вивертає взагалі від цієї теми": Зірка українських серіалів розказала, як попрощалась з російськими колегами після вторгнення

четвер, 18 квітень 2024, 16:45

Після початку повномасштабного вторгнення росіян українська акторка театру та кіно Ольга Гришина одразу повидаляла з соцмереж усіх своїх російських колег по цеху і припинила спілкування з ними. Про це акторка розповіла в інтерв'ю "Главкому", передають ...