У Парижі помер оскароносний режисер, котрий знімав Ів Монтана та Жерара Депардьє

Помер оскароносний режисер Жан-Жак Бенекс

У Парижі в четвер, 13 січня, після тривалої хвороби помер французький режисер Жан-Жак Бенекс. Йому було 75 років. За даними французьких ЗМІ метець помер від лейкемії, зазначають Патріоти України.

Жан-Жак Бенекс народився в 1946 році в Парижі. У кіноіндустрії почав працювати у 1960-х роках. У 1978 році він представив перший фільм - короткометражку Собака месьє Мішеля.

Перший повнометражний фільм Діва Бенекс зняв у 1981 році. Мелодрама здобула премію Сезар у номінації Кращий дебют.

У 1983 році на Каннському кінофестивалі здобув нагороду Золота пальмова гілка за стрічку Місяць у стічній канаві. У 1987 році його стрічка Тридцять сім і два щоранку здобула премію Оскар у номінації Кращий фільм іноземною мовою.

У його картинах знімалися Жерар Депардьє, Беатріс Далль, Ів Монтан, Рішар Борінже. Бенекс також знімав рекламні ролики для Fuji, Esso, Renault і Apple.

"У мене були пробоеми": Українка в Голлівуді Іванна Сахно розірвала контракт з Netflix, щоб не грати росіянку

четвер, 28 березень 2024, 15:54

Американська акторка українського походження Іванна Сахно, яка знімається в Голлівуді, поділилася, що відмовляється грати росіянку навіть у перспективних проєктах. Про це вона сказала в інтервʼю "ТСН", передають Патріоти України. Голлівудська акторка ...

"Це щось на кшталт перманентної петлі": Ексрадник королівської сім’ї розповів про тиск на хвору Кейт Міддлтон

четвер, 28 березень 2024, 14:56

Принц і принцеса Уельські візьмуть чотиритижневу перерву, щоб відпочити від очей громадськості разом зі своїми дітьми, переїхавши з Віндзора. За словами колишнього королівського радника, спекуляції щодо здоров'я та місцеперебування принцеси Уельської д...