Вік дається взнаки? Ентоні Хопкінс проспав вручення "Оскара"

Знаменитий американський актор Ентоні Хопкінс отримав престижну нагороду "Оскар" за роль у фільмі "Батько". Однак у церемонії нагородження він не брав участь навіть віддалено і просто її проспав. Як зізнався актор у своєму Instagram, отримання статуетки для нього стало повною несподіванкою, передають Патріоти України.

Ентоні Хопкінс і "Оскар"

У 83-річного голлівудського актора повно нагород і премій. А список культових фільмів з його участю - величезний. У 2003 році він став володарем зірки на Голлівудській алеї слави.

Перший свій "Оскар "Хопкінс отримав в 1992 році за культову роль маніяка-вбивці Ганнібала Лектера у фільмі" Мовчання ягнят". Але до цього він вже став досить знаменитим.

У 1972 році він отримав премію BAFTA за роль П'єра Безухова в англійській телеверсії "Війна і мир". Ще дві премії BAFTA за" Мовчання ягнят" і "Країну тіней".

У 1976 році за роль Бруно Гауптмана у фільмі "Справа про викрадення Ліндберга" – премію "Еммі", другу – за роль Гітлера в "Бункері", в 1981 році.

На "Оскар" Ентоні Хопкінс був номінований шість разів, з них – дві перемоги. А ще на "Еммі", "Золотий глобус" і премію гільдію кіноакторів США. Всього на рахунку у голлівудської зірки – понад 100 кінофільмів.

Не відвідувати нагородження стало традицією

Варто відзначити, що Ентоні Хопкінс не любитель заходів і у 2021 році він не вперше проігнорував церемонію нагородження. Одного разу він просто забув вийти на відеозв'язок під час нагородження BAFTA. Під час нагородження "Оскар" 26 квітня він міцно спав у своєму рідному Уельсі, у Великобританії. Його розбудив помічник близько 4 ранку, щоб повідомити радісну новину.

"Добрий ранок. Я на моїй батьківщині в Уельсі. У віці 83 років я не очікував отримати цю нагороду, насправді не очікував", - зізнався Хопкінс. Він був упевнений, що нагороду отримає Чедвік Боузман, якого посмертно номінували на "Оскар".

Ентоні Хопкінс і фільм "Батько"

У драмі "Батько" Хопкінс зіграв роль 83-річного чоловіка, який страждає старечим розладом і втрачає пам'ять. Він перестав впізнавати близьких людей, почав плутати події та імена і доводити свою власну дочку, яку зіграла Олівія Колман. Глядачі відзначають, що ця роль Хопкінса навіть стала страшніше Ганнібала Лектора.

Фільм був номінований відразу на шість статуеток, але отримав дві – "Кращий актор" і "Кращий адаптований сценарій". Для Ентоні Хопкінса цей "Оскар" став другим – через 29 років. Крім того, він став найстаршим володарем статуетки за всю історію кінопремії.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

Довелося викликати швидку: Анастасія Приходько поскаржилася на проблеми зі здоров’ям

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:50

Співачка Анастасія Приходько, яка останнім часом пережила немало стресів та неприємних пригод, поскаржилася на проблеми зі здоров'ям. Після знімання кліпу їй раптово стало погано, передають Патріоти України. Анастасія змушена була викликати швидку до...