"Вважають, що я забрав собі ці гроші? Серйозно?": У Вакарчука емоційно відреагували на його "високу" військову зарплатню

Фронтмен гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, який з 2022 року перебував у лавах Збройних сил України, "демобілізувався". За час служби музикант "отримував впродовж років солідну зарплатню". Про таке пишуть українські ЗМІ, передають Патріоти України.

OBOZ.UA звернувся по коментар до прессекретарки гурту "Океан Ельзи" Вікторії Хоменко, яка припустила, чому з’явилася інформація про звільнення. А також розповіла, куди йде військова зарплатня Вакарчука.

За словами Вікторії Хоменко, музикант не залишив службу в армії: "Святослава мобілізували в березні 2022 року – це відома інформація. До військкомату у Львові прийшов з братом у перші дні повномасштабного вторгнення. Служить офіцером із морально-психологічної підготовки, бо свого часу закінчив військову кафедру при університеті за спеціальністю "військова психологія і соціологія". Інформація про те, що він полишив службу, – неправда".

"З часом військовозобов'язаних переводять з однієї посади на іншу, – пояснює Вікторія Хоменко. – І це називається в них звільненням, а згодом – прийняттям на іншу посаду. Але це в жодному разі не означає демобілізацію з армії. А журналісти, прочитавши про звільнення з посади, зробили от такий висновок. Я говорила з редакцією, де з’явився цей матеріал, вони зробили корегування у статті. Але ж ви знаєте, історія з негативним емоційним окрасом завжди краще читається, ніж спростування".

Також у ЗМІ з’явилася інформація про те, що в декларації за січень – початок травня 2024 року Вакарчук зазначив, що отримав 89,6 тисячі гривень як грошове забезпечення на військовій службі, а за 2022-2024 роки ця сума склала близько 850 тисяч.

"Грошове забезпечення є на будь-якій службі, – коментує Вікторія Хоменко. – Від нього ти просто так не можеш відмовитися. А армія – це така структура, в яку ти не можеш прийти і сказати: "Я буду працювати за каву, а ось вам рахунок – переказуйте сюди гроші". Святослав постійно сам перекидає ці кошти на наш фонд, бо ми з нього робимо закупівлі для наших дружніх бригад. От зараз, розмовляючи з вами, несу на пошту договори на відправлення шести РЕБів, які обійшлися нашому фонду в 900 тисяч гривень".

"Знаєте, я вчора пізно перечитувала, що пишуть в інтернеті, і думала: люди реально вважають, що Святослав Вакарчук бере собі гроші з ЗСУ? І він з цього якось розбагатів? – продовжує Вікторія. – Ось навіть нещодавно мені прилетіло в Facebook нагадування, як трохи більше року тому ми збирали кошти на одну із одеських бригад – з концерту та аукціону. До двох мільйонів не вистачало 210 тисяч. Святослав докинув на фонд ці гроші з власних, щоб вийшла красива цифра. Нас вчора дуже зачепила історія з "Охматдитом". Ми зразу узгодили зі Славою, що передаємо з фонду 100 тисяч гривень. А ввечері я читаю все це – мені починають скидати друзі та знайомі..."

"Мені прикро, правда, – додає Вікторія Хоменко. – Я ніяк не наважуся зробити якийсь особистий збір, попросити людей про гроші. Всі роки ми передаємо свої – гроші з концертів або те, що вдається акумулювати з якихось інших виступів. І тут така інформація… Вакарчук живе на гроші з ЗСУ? У мене навіть пояснення цьому всьому немає якогось логічного. Можливо, такого роду інформація несе якусь благу мету – читачам у коментарях є куди скинути напругу, втому, позмагатися в гуморі. Я не відкидаю, що ще меми з’являться на цю тему. Але так ми далеко не заїдемо"

"Святослав Вакарчук як служив, так і служить у ЗСУ, а кошти, як передавав на допомогу, так і продовжуватиме це робити. 800 з чимось тисяч – це невелика частина на тлі десятків мільйонів, які ми передали на фронт. Це все ми задокументували. Звичайно, ми обговорювали зі Святославом ситуацію, – додає Вікторія. – Він щиро здивований. Каже: "Вважають, що я забрав собі ці гроші? Серйозно?""Вважають, що я забрав собі ці гроші? Серйозно?". Скільки разів я просила його сфотографуватися, коли передає щось на фронт! Дуже важко вмовити. Коли він іде до хлопців, бере в машину те, що ми на той час закупили. Але це не все, бо, як тільки отримуємо щось, стараємося зразу відправити, а не чекати, поки Славик поїде. Але інколи буває, що все збігається. Багато разів казала: "Славо, дуже потрібні фото, нехай хтось сфоткає на телефон".

"Він сердиться: "Я не буду цього виставляти. Навіщо?" – каже Хоменко. – У мене є кілька фото, де він вручає допомогу, повертаючись спиною до камери. Видно, що людина соромиться. Зрозуміло, що коли ми виставили би такі фото, могли почути, що він піариться. Добро робиться тихо – і все таке. Але друга частина людей зараз може сказати: а ми не бачимо, що він допомагає, правда ж? А тепер, коли сталася така історія, я певною мірою навіть бачу в цьому плюс: мені буде легше пояснити Славі, навіщо потрібні такі знімки".

"Його зацікавила спеціальність...": Марічка Падалко розповіла, як війна вплинула на вибір професії її 17-річного сина Михайла

вівторок, 20 серпень 2024, 6:00

Популярна ведуча ТСН Марічка Падалко, яка нещодавно поділилася родинною радістю, розповіла про вибір свого сина Михайла. Відомо, що в цьому році хлопець закінчив школу, активно займається волонтерством та цікавиться історією. За словами Марички, її 17-...

"Для когось це вибір": Відомий шоумен висловився про виїзд Ханумака з України та чи дійсно він залишиться в США

понеділок, 19 серпень 2024, 22:30

Популярний український шоумен Віктор Гевко, який від 2015 року веде активну політичну діяльність, висловився про виїзд до США актора Руслана Ханумака, передають Патріоти України з посиланням на. Артист ще на початку липня повідомив, що покинув Україну ...