"Ви не почуєте, щоб я скаржився": Арнольду Шварценеггеру встановили кардіостимулятор після трьох операцій на відкритому серці

Тепер як справжній "Термінатор". Арнольду Шварценеггеру встановили кардіостимулятор після трьох операцій на відкритому серці

Всесвітньо відомий американський культурист, актор та політичний діяч Арнольд Шварценеггер повідомив, що минулого понеділка йому встановили кардіостимулятор після трьох операцій на відкритому серці. Як зауважив 76-річний кінематографіст, тепер він став ще більш подібним до свого культового персонажа Термінатора, адже в нього зʼявилася "машинна частина", передають Патріоти України.

Як відомо, ексгубернатор штату Каліфорнія вперше переніс операцію на відкритому серці із заміни легеневого клапана у 1997 році. Аналогічні втручання він був змушений повторити у 2018 році, а у 2020-му актор переніс схожу операцію із заміни аортального клапана. Тепер же йому встановили кардіостимулятор.

"Минулого понеділка мені зробили операцію, щоб стати трохи більше машиною: мені поставили кардіостимулятор. Повинен вам сказати, що те, що я говорю вам це, йде врозріз з моїм вихованням в Австрії, де ніхто ніколи не говорив про медичні проблеми. Все, що стосувалося охорони здоров'я, тримали при собі. Але я отримав так багато повідомлень і листів від людей, які народилися з двостулковим аортальним клапаном, як і я. Вони казали мені, що розповідь про мої операції із заміни клапана додала їм сміливості і надії впоратися з їхніми проблемами", – поділився Шварценеггер.

"Термінатор", який з народження має ваду серця, одразу поспішив заспокоїти прихильників, запевнивши, що почувається дуже добре. Минулого понеділка кінозірці встановили стимулятор, а вже в пʼятницю він відвідав великий екологічний захід у компанії своєї подруги та колеги з фітнесу Джейн Фонди.

Однак дечим Шварценеггер все ж засмучений – йому доведеться зробити паузу в своїх тренуваннях, які він не припиняє, попри доволі поважний вік.

Також актор поділився стосовно встановлення стимулятора: "Лікарі порадили мені, що настав час пройти через це, тому що деякі рубцеві тканини після попередньої операції зробили моє серцебиття нерегулярним. Так було протягом кількох років, тому я підтримував зв'язок зі своєю медичною командою і відвідував лікарів щонайменше раз на рік, щоб пройти повне обстеження і дізнатися, як працює моє серце".

Уже після чергової операції у 2020 році Шварценеггер зізнавався, що готується до встановлення кардіостимулятора. Лікарі тоді йому говорили, що варто "постійно тримати руку на пульсі" й слідкувати за своїм станом.

Як пояснював сам актор, коли аортальний клапан не працює належним чином, "він може перешкоджати кровотоку і змушувати серце працювати інтенсивніше, щоб відправити кров до решти тіла". "Таке життя з генетичною вадою серця. Але ви не почуєте, щоб я скаржився", – мужньо коментував "Термінатор".

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

Довелося викликати швидку: Анастасія Приходько поскаржилася на проблеми зі здоров’ям

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:50

Співачка Анастасія Приходько, яка останнім часом пережила немало стресів та неприємних пригод, поскаржилася на проблеми зі здоров'ям. Після знімання кліпу їй раптово стало погано, передають Патріоти України. Анастасія змушена була викликати швидку до...