"Заробили мільйони на олігархах РФ" : The Rolling Stone назвав артистів, які розважали людей Путіна

Протягом декількох десятиліть світові виконавці поп-музики, року, а тепер і хіп-хопу таємно привласнювали величезні суми, граючи на корпоративних і приватних вечірках в Штатах. Проте також виявилося, що як мінімум з 2000-х аналогічна схема існує в Росії (або на зарубіжній нерухомості, що належить російським бізнесменам), передають Патріоти України.

Як повідомляє The Rolling Stone, отримуючи семизначні чеки, ці російські магнати наймали на свої весілля кращих виконавців-не тільки Guns N ' Roses, але і Елтона Джона, Red Hot Chili Peppers, The Killers, Дженніфер Лопес, Стінга, Принца, Роббі Вільямса і Емі Уайнхаус. Ці артисти ставали зірками на корпоративах і урочистостях російських олігархів.

До військового вторгнення Росії в Україну, такі шоу вважалися просто ще однією частиною заробітку світових зірок. "Тоді ми знали про них", - говорить одне джерело в бізнесі, який вважає, що щороку проходило "два або три" шоу, фінансованих олігархами.

Тепер ці гроші здаються брудними. Відносно цих заможних олігархів, які заробили свої статки при режимі Путіна, проводиться нова перевірка. Їх банківські рахунки заморожуються. Їх яхти заарештовані. Кілька урядів, у тому числі Американське, створили спеціальні оперативні групи для переслідування олігархів.

Це переорієнтувало увагу на поп-групи, які виступали на цих приватних шоу, які стали ще більш делікатною темою, ніж секретні концерти в США. "Ніхто не буде говорити про це", - говорить інше джерело в індустрії. Дійсно, через представників всі великі артисти і всі причетні російські магнати або відмовилися від коментарів, або не відповіли на запити Rolling Stone про коментарі.

Навіть якщо ніхто не хоче обговорювати це питання, є про що поговорити. Зокрема, повідомляється, що в 2005 році Крістіна Агілера отримала 2 мільйони доларів, коли заспівала на весіллі російського мільярдера Андрія Мельниченка. Санкції Європейського Союзу призвели до конфіскації його яхти за півмільярда доларів, тому що "вугільний" магнат "належить до найбільш впливового кола російських бізнесменів" — кола, який нещодавно зустрічався з Путіним, щоб обговорити економічні наслідки війни Росії в Україні.

Два роки потому Джорджу Майклу, як повідомляється, заплатили 3 мільйони доларів за участь у новорічному шоу для російського магната Володимира Потаніна, який вважається найбагатшою людиною в країні. (На відміну від багатьох своїх колег-мільярдерів, Потанін ще не потрапив під санкції США, Великобританії або Європейського Союзу.) У 2008 році Тіна Тернер і Deep Purple взяли участь у багатоактному шоу, присвяченому 15-річчю"Газпрому". Кажуть, що Путін відвідав багатоактне шоу, хоча відомості про те, як довго він залишався, різняться.

Шоу Guns N’ Roses 2010 року, що відбулося в московському комплексі кіностудій" Мосфільм", фінансувалося Олександром Чистяковим, тодішнім заступником голови правління Федеральної мережевої компанії, найбільшої в Росії державної мережевої компанії з передачі електроенергії. "Це була купка п'яних тусовщиків, які були раді, що ми граємо. Ніяких траханих позолочених туалетів я не бачив, але впевнений, що вони десь там були", - говорить Стінсон.

Навіть після першого вторгнення Росії в Україну в 2014 році ці секретні уявлення не припинилися. У 2016 році Стінг і Лопес зіграли окремі сети на Московському весіллі Саїда Гуцерієва, сина російського мільярдера-нафтовика Михайла Гуцерієва. Це весілля, на проведення якої, за повідомленнями, пішов приблизно мільярд доларів, включала весільний торт висотою 3,5 метра і стелю бального залу, усипаний квітами; в якості прощальних подарунків гостям були вручені інкрустовані коштовностями шкатулки. Під час виступу Лопес напівжартома сказала, що "найскладніше, що мені довелося зробити сьогодні", — це навчитися вимовляти імена нареченого і нареченої.

Рік потому Елтон Джон і Мерайя Кері зіграли на весіллі внучки російського мільярдера Валерія Когана, співвласника московського аеропорту Домодєдово. (Він теж в даний час не знаходиться під санкціями Західної влади.)

Задовго до українського конфлікту російський олігарх Роман Абрамович розщедрився на великі гроші, щоб поп-зірки давали повноцінні концерти на його заходах. Повідомляється, що в 2009 році він заплатив Емі Уайнхаус 2 мільйони доларів за виступ у "гаражі", Московській художній галереї, що належала його тодішній партнерці Даші Зуховій.

У наступному році Абрамович витратив 90 мільйонів доларів на величезний комплекс вілл на французькому Карибському острові Сен-Бартс. Незабаром після цього він почав влаштовувати грандіозні новорічні вечірки, деякі з яких супроводжувалися феєрверками та екскурсіями на його величезній яхті Eclipse (з її численними басейнами, вертолітними майданчиками і підводним човном).

Починаючи з кінця 2000-х, він заманював Kings of Leon, Red Hot Chili Peppers і Killers шестизначними сумами. (Пол Маккартні також приєднався до Killers на сцені на святкуванні Нового 2017 року для виконання "Helter Skelter".) Коли Абрамович найняв Black Eyed Peas напередодні Нового 2010 року, він зайняв всю набережну пляжу Гувернер, відомого своїм чудовим білим піском. На вечірці, де грали Chili Peppers напередодні Нового 2012 року, гостям було наказано одягнутися в "острівний шик". Тоді гостей пригощали млинцями з ікрою, горілкою, оселедцем і соусом з лимонної цедри.

Одне з останніх виступів Принца, всього за кілька місяців до його смерті, відбулося в будинку Абрамовича напередодні Нового 2015 року. Як повідомляється, приблизно за 1 мільйон доларів Принц і 3rd Eye Girl виконали довгий набір хітів перед натовпом, в яку входили Леонардо Ді Капріо і Джордж Лукас. (Повідомляється, що на минулих вечірках також були присутні Девід Геффен, Харві Вайнштейн і Еллен ДеДженерес.)

Патріс Абдеррахман-місцевий шеф-кухар, чия компанія Chef D'or St. Barth організувала безліч елітних заходів - досі згадує "красиву срібну тростину", яка належала Принцу (у якого була травма стегна). "Абрамович влаштовує дуже приємні вечірки — - каже Абдеррахман. "Він дуже щедрий".

Представники шоу бізнесу відзначали, що з Абрамовичем було легко і зручно працювати. Нібито, угоди з ним були зручними і приємними для всіх учасників процесу.

Видання в той же час зазначає, що на даний момент артисти більше не беруть такі гроші: війна в Україні зробила думку про виступи для олігархів неприємною. "Ми отримуємо запити на гучні імена від якихось підозрілих людей в цьому регіоні і просто видаляємо їх, - говорить один з провідних організаторів заходів в США. - Це просто не те, у що потрібно вплутуватися". Менеджер кількох провідних рок-груп додає: "на даний момент я б не радив нікому зі своїх клієнтів давати концерти в Росії. Якими б не були гроші, це було б жахливо".

"Це моє життя": Розлучений Сергій Танчинець відреагував на чутки про романи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:44

Лідер гурту "Без Обмежень" Сергій Танчинець, якому приписують роман з його піарницею, відреагував на чутки про нові стосунки. Артист зазначив, не має наміру коментувати особисте життя. І просить прихильників не ставити йому запитань про це, а зосередит...

Хоче отримати громадянство США: Принц Гаррі остаточно розірвав зв'язки з королівською родиною і більше не вважає себе британцем

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:50

Принц Гаррі відмовився від права на проживання у Великій Британії та оголосив Америку своїм домом у нових документах. Герцог Сассекський "розглядає" отримання громадянства США, що може означати відмову від королівських титулів. Повідомляється, він дав ...