Знаковий жест: Україну вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ відвідала британська королівська особа

Герцогиня Единбурзька Софі стала першим членом королівської родини Великої Британії, яка відвідала Україну після початку повномасштабного російського вторгнення у 2022 році, передають Патріоти України.

У понеділок вона прибула з одноденним візитом від імені Міністерства закордонних справ Британії, щоб "продемонструвати солідарність з жінками, чоловіками та дітьми, які постраждали від війни".

Княгиня вшанувала пам’ять загиблих у місті Буча Київської області під час російської окупації.

Під час своєї поїздки Софі поспілкувалася з жертвами сексуального насильства та тортур, а на вечірньому прийомі в резиденції посла Великої Британії в Україні Мартіна Харріса розповіла про свій досвід зустрічей з жертвами конфліктів в інших країнах.

"Жінки та дівчата платять найвищу ціну з точки зору людських жертв", - сказала вона, додавши, що «зґвалтування використовується для приниження, приниження та знищення".

Софі також поговорила з дітьми, яких повернули в Україну після насильного вивезення окупантами в Росію, а також відвідала міст, який підірвали, щоб зупинити наступ російських солдатів на Київ.

Під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та першою леді Оленою Зеленською герцогиня передала їм приватне повідомлення від короля Чарльза та обговорила підтримку жертв сексуального насильства під час конфліктів.

Мабуть, після "Євробачення" дуже хоче зніматись в кіно: Jerry Heil в Каннах позувала топлес у компанії іменитого режисера

вівторок, 21 травень 2024, 8:05

Українська співачка Jerry Heil одразу ж після "Євробачення-2024" вирушила ще на один масштабний та важливий культурний захід. Зокрема, артистка поїхала на Каннський кінофестиваль. Виконавиця взяла участь у благодійному заході на підтримку України. Окрі...

"Можливо, щось не так": Євгенія Власова пояснила, чому зникла зі сцени на понад 10 років

вівторок, 21 травень 2024, 5:58

Українська співачка Євгенія Власова назвала причину своєї відсутності на сцені протягом останніх 15 років.Як зізнається Євгенія, у певний період вона зрозуміла, що все довкола їй натякає про музичну перерву. До того ж артистка почала свою співочу кар'є...