100 штук за 20 хвилин: Диво-рецепт апетитних пиріжків-маляток, в яких багато начинки і мало тіста

Існує стільки рецептів пиріжків, що здивувати кого-небудь цієї випічкою, здавалося б, неможливо. Але не всі секрети розкрито, дорогі читачі! Завдяки незвичайному способу, можна зробити сто штук пиріжків-маляток за 20 хвилин, радять Патріоти України.

Маленькі і акуратні пиріжки-малятка виглядають дуже апетитно. В них багато начинки і мало тіста. Пиріжки можна їсти і з супом, і з чаєм, і не соромно гостям на стіл поставити. А якщо їх заморозити, під рукою завжди буде ідеальна страва на випадок несподіваних гостей.

Тісто невагоме і дуже ніжне, а завдяки особливому формуванню, в пиріжку його дуже мало. Випікати рекомендуємо подвійну, а то й потрійну порцію! Пиріжки відлітають з тарілок в одну мить.

Для тіста:

  • 400 г борошна
  • 2 яйця (1 для змащування пиріжків)
  • 250 мл кефіру
  • ст.л. сметани
  • ч.л. цукру
  • ч.л. солі
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч.л. розпушувача
  • кунжут для посипання

Ідеальною начинкою для таких пиріжків буде тушкована капуста, м’ясо, лівер або відварна картопля з грибами. Ці начинки смачні, але мало кого можна ними здивувати. Тому ми обрали ковбасно-сирну начинку.

Для начинки

  • 100 г вареної ковбаси або шинки
  • 50 г твердого сиру
  • свіжа зелень
  • 1 зубчик часнику

Приготування

  • Спочатку приготуйте тісто. Змішайте все рідкі інгредієнти з сіллю, цукром і розпушувачем. Порціями додавайте просіяне борошно і замішуйте м’яке, еластичне тісто.
  • Покладіть тісто в миску, прикрийте рушником і дайте йому відпочити при кімнатній температурі 20 хвилин.
  • Тим часом приготуйте начинку. Ковбасу і сир натріть на тертці, додайте зелень і часник.
  • А тепер найцікавіше — приступимо до формування. Для цього знадобиться звичайна пельменниця! Тісто розділіть на 4 частини. Кожну розкачайте в пласт товщиною 2-2,5 мм. Пельменницю рясно посипте борошном і прикрийте пластом тіста. Викладіть начинку. Прикрийте другим пластом і розкачайте качалкою.

Видавіть пиріжки з форми і відразу розмістіть їх на деку, змащеному рослинною олією.

Змастіть пиріжки збитим яйцем і посипте кунжутом. Випікати треба в духовці, розігрітій до 180 градусів, 20-25 хвилин. Смачного!

На Луганщині росіяни втрачають техніку і руйнують житлові квартали, місцевих примусово мобілізують

понеділок, 23 травень 2022, 22:37

Зараз в медіапросторі лунає теза, що Луганськ — це другий Маріуполь. Це не так. Маріуполь був оточений щільним кільцем. Жодних спроб здійснити військову деблокаду оточення з української сторони не було. Натомість, Луганська область не заблокована. Проводи

Рф змінює тактику на Луганщині: заходить на Сєвєродонецьк з флангів, але "котла" - немає

понеділок, 23 травень 2022, 22:23

Варто говорити про те, що в Луганській області спостерігається зміна тактики військового протистояння з боку окупаційних військ. Якщо раніше вони штурмували міста, себто йшли на безпосередній вогневий контакт у середмісті – це стосується і Попасної, і Руб