12 головних страв на Святвечір

Страви на Святвечір

Наближається Святвечір. Християни цього дня готують 12 символічних страв. Надвечір'я 6 січня – час, коли за святковим столом збирається вся родина. Спеціально для цієї вечері господині готують 12 пісних страв, які мають певне символічне значення, зазначають Патріоти України.

Основна страва Святвечора – кутя, з неї починається вечеря після появи на небі першої зірки.

Традиційно, кутя готується із цільних зерен пшениці, сухофруктів і меду.

Головним напоєм на Святвечір є узвар, який готують також із сухофруктів.

Ще однією символічною стравою Святвечора є вареники. Це – символ достатку і ситого життя. Вареники можна приготувати з найрізноманітнішою начинкою, починаючи від картоплі і закінчуючи ягодами.

Також на Святвечір господині готують тушковану капусту із грибами. Вона символізує єднання.

Пісний стіл українки розбавляють голубцями, рибою у будь-якому її вигляді – від смаженої до заливної та печеної, тушкованою квасолею, вінегретом і пампушками, які можуть бути як солодкими з маком, так і замість хліба.

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...