12 головних страв на Святвечір

Страви на Святвечір

Наближається Святвечір. Християни цього дня готують 12 символічних страв. Надвечір'я 6 січня – час, коли за святковим столом збирається вся родина. Спеціально для цієї вечері господині готують 12 пісних страв, які мають певне символічне значення, зазначають Патріоти України.

Основна страва Святвечора – кутя, з неї починається вечеря після появи на небі першої зірки.

Традиційно, кутя готується із цільних зерен пшениці, сухофруктів і меду.

Головним напоєм на Святвечір є узвар, який готують також із сухофруктів.

Ще однією символічною стравою Святвечора є вареники. Це – символ достатку і ситого життя. Вареники можна приготувати з найрізноманітнішою начинкою, починаючи від картоплі і закінчуючи ягодами.

Також на Святвечір господині готують тушковану капусту із грибами. Вона символізує єднання.

Пісний стіл українки розбавляють голубцями, рибою у будь-якому її вигляді – від смаженої до заливної та печеної, тушкованою квасолею, вінегретом і пампушками, які можуть бути як солодкими з маком, так і замість хліба.

Якщо часу та досвіду на великоденну випічку обмаль: Рецепт швидкої сирної паски на "нічному" тісті

субота, 1 квітень 2023, 9:40

Ці пасочки дуже швидкі в приготуванні, тісто місити не потрібно. Буквально змішати все міксером, наприкінці домісити руками 5 хвилин. Пасочки будуть вологі, але не глевкі, м’якенькі та дуже ароматні. Особливо підійде рецепт для тих, хто не має досвіду ...

Гурманів здивує неймовірний смак: Що таке ковбаса сальтисон і як приготувати

субота, 1 квітень 2023, 7:43

Сальтисон давно відомий гурманам, як старовинне блюдо слов'янських народів. Це ковбасний виріб вживають в холодному вигляді, як пікантну закуску, передають Патріоти України. Порядок дій:. Якщо ви вибрали варіант вареного сальтисона, дочекайтеся закипан...