Наближається Святвечір. Християни цього дня готують 12 символічних страв. Надвечір'я 6 січня – час, коли за святковим столом збирається вся родина. Спеціально для цієї вечері господині готують 12 пісних страв, які мають певне символічне значення, зазначають Патріоти України.
Основна страва Святвечора – кутя, з неї починається вечеря після появи на небі першої зірки.
Традиційно, кутя готується із цільних зерен пшениці, сухофруктів і меду.
Головним напоєм на Святвечір є узвар, який готують також із сухофруктів.
Ще однією символічною стравою Святвечора є вареники. Це – символ достатку і ситого життя. Вареники можна приготувати з найрізноманітнішою начинкою, починаючи від картоплі і закінчуючи ягодами.
Також на Святвечір господині готують тушковану капусту із грибами. Вона символізує єднання.
Пісний стіл українки розбавляють голубцями, рибою у будь-якому її вигляді – від смаженої до заливної та печеної, тушкованою квасолею, вінегретом і пампушками, які можуть бути як солодкими з маком, так і замість хліба.
Ці пасочки дуже швидкі в приготуванні, тісто місити не потрібно. Буквально змішати все міксером, наприкінці домісити руками 5 хвилин. Пасочки будуть вологі, але не глевкі, м’якенькі та дуже ароматні. Особливо підійде рецепт для тих, хто не має досвіду ...
Сальтисон давно відомий гурманам, як старовинне блюдо слов'янських народів. Це ковбасний виріб вживають в холодному вигляді, як пікантну закуску, передають Патріоти України. Порядок дій:. Якщо ви вибрали варіант вареного сальтисона, дочекайтеся закипан...