Наближається Святвечір. Християни цього дня готують 12 символічних страв. Надвечір'я 6 січня – час, коли за святковим столом збирається вся родина. Спеціально для цієї вечері господині готують 12 пісних страв, які мають певне символічне значення, зазначають Патріоти України.
Основна страва Святвечора – кутя, з неї починається вечеря після появи на небі першої зірки.
Традиційно, кутя готується із цільних зерен пшениці, сухофруктів і меду.
Головним напоєм на Святвечір є узвар, який готують також із сухофруктів.
Ще однією символічною стравою Святвечора є вареники. Це – символ достатку і ситого життя. Вареники можна приготувати з найрізноманітнішою начинкою, починаючи від картоплі і закінчуючи ягодами.
Також на Святвечір господині готують тушковану капусту із грибами. Вона символізує єднання.
Пісний стіл українки розбавляють голубцями, рибою у будь-якому її вигляді – від смаженої до заливної та печеної, тушкованою квасолею, вінегретом і пампушками, які можуть бути як солодкими з маком, так і замість хліба.
Серцево-судинні захворювання залишаються головною причиною смертності. Атеросклероз і гіпертонія можуть призвести до інфарктів і інсультів, тому профілактика життєво важлива, передають Патріоти України. Правильне харчування, фізична активність і включе...
З настанням сезону застуди та грипу багато хто починає активно вживати вітамін С, мед або напої з лимоном та імбиром, сподіваючись підсилити імунну систему. Але експерти попереджають: справжній захист організму залежить не від одного продукту чи добавк...