12 головних страв на Святвечір

Страви на Святвечір

Наближається Святвечір. Християни цього дня готують 12 символічних страв. Надвечір'я 6 січня – час, коли за святковим столом збирається вся родина. Спеціально для цієї вечері господині готують 12 пісних страв, які мають певне символічне значення, зазначають Патріоти України.

Основна страва Святвечора – кутя, з неї починається вечеря після появи на небі першої зірки.

Традиційно, кутя готується із цільних зерен пшениці, сухофруктів і меду.

Головним напоєм на Святвечір є узвар, який готують також із сухофруктів.

Ще однією символічною стравою Святвечора є вареники. Це – символ достатку і ситого життя. Вареники можна приготувати з найрізноманітнішою начинкою, починаючи від картоплі і закінчуючи ягодами.

Також на Святвечір господині готують тушковану капусту із грибами. Вона символізує єднання.

Пісний стіл українки розбавляють голубцями, рибою у будь-якому її вигляді – від смаженої до заливної та печеної, тушкованою квасолею, вінегретом і пампушками, які можуть бути як солодкими з маком, так і замість хліба.

Не відірватися! Запечені печериці з сиром та горіхами

четвер, 24 квітень 2025, 16:12

Часто печериці запікають із м’ясом чи фаршем, а ви спробуйте з волоськими горіхами та кисломолочним й твердим сиром. Це неймовірно смачна закуска для святкового столу, передають Патріоти України. Печериці протріть сухою серветкою, обріжте ніжки, виклад...

Господиням на замітку! Як приготувати ідеальний холодець

четвер, 24 квітень 2025, 13:07

Досвідчені господині знають, що приготувати холодець смачний, прозорий, ароматний і так, щоб загустів добре, не так просто. Але якщо користуватися порадами для приготування ідеального холодцю, то у вас точно вийде, передають Патріоти України. Бажано, ...