В Україні в самому розпалі сезон кабачків, із яких можна приготувати багато смачних і ситних страв, наприклад, млинці, рагу, запіканки, а також засолити і законсервувати найрізноманітнішими способами.
Патріоти України пропонують вам спробувати 2 рецептаи смачної кабачкової ікри, яка буде найкращим частуванням як зараз, так і взимку.
1. Ікра з часником
Інгредієнти:
- Кабачки – 4 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Морква – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Помийте і очистіть кабачки від шкірки, якщо є насіння – краще його прибрати, поріжте середнім кубиком.
- Викладіть їх на сковороду з соняшниковою олією, додайте натерту моркву, воду, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні.
- Помийте і дрібно наріжте помідори і додайте в сковороду, посоліть, поперчіть, накрийте і тушкуйте.
- У кінці додайте подрібнений часник.
Перед подачею можна посипати страву подрібненою зеленню.
2. Ікра із солодким перцем
Інгредієнти:
- Кабачки – 4 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Солодкий перець – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Олія – 1 ст. л.
- Томатна паста – 1 ч. л.
- Сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Поріжте соломкою всі овочі, викладіть в сковороду кабачки, підсмажте до золотистого кольору в олії.
- Потім – додайте цибулю, перець і томатну пасту, закрийте кришку і трохи протушкуйте.
- У самому кінці додайте помідори, посоліть, поперчіть і знову тушкуйте близько 10 хвилин на маленькому вогні.
Подавати страву можна відразу гарячою з грінками.
Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...
Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...