
В Україні в самому розпалі сезон кабачків, із яких можна приготувати багато смачних і ситних страв, наприклад, млинці, рагу, запіканки, а також засолити і законсервувати найрізноманітнішими способами.
Патріоти України пропонують вам спробувати 2 рецептаи смачної кабачкової ікри, яка буде найкращим частуванням як зараз, так і взимку.
1. Ікра з часником
Інгредієнти:
- Кабачки – 4 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Морква – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Помийте і очистіть кабачки від шкірки, якщо є насіння – краще його прибрати, поріжте середнім кубиком.
- Викладіть їх на сковороду з соняшниковою олією, додайте натерту моркву, воду, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні.
- Помийте і дрібно наріжте помідори і додайте в сковороду, посоліть, поперчіть, накрийте і тушкуйте.
- У кінці додайте подрібнений часник.
Перед подачею можна посипати страву подрібненою зеленню.
2. Ікра із солодким перцем
Інгредієнти:
- Кабачки – 4 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Солодкий перець – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Олія – 1 ст. л.
- Томатна паста – 1 ч. л.
- Сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Поріжте соломкою всі овочі, викладіть в сковороду кабачки, підсмажте до золотистого кольору в олії.
- Потім – додайте цибулю, перець і томатну пасту, закрийте кришку і трохи протушкуйте.
- У самому кінці додайте помідори, посоліть, поперчіть і знову тушкуйте близько 10 хвилин на маленькому вогні.
Подавати страву можна відразу гарячою з грінками.
І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...
Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...