
В Україні в самому розпалі сезон кабачків, із яких можна приготувати багато смачних і ситних страв, наприклад, млинці, рагу, запіканки, а також засолити і законсервувати найрізноманітнішими способами.
Патріоти України пропонують вам спробувати 2 рецептаи смачної кабачкової ікри, яка буде найкращим частуванням як зараз, так і взимку.
1. Ікра з часником
Інгредієнти:
- Кабачки – 4 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Морква – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Помийте і очистіть кабачки від шкірки, якщо є насіння – краще його прибрати, поріжте середнім кубиком.
- Викладіть їх на сковороду з соняшниковою олією, додайте натерту моркву, воду, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні.
- Помийте і дрібно наріжте помідори і додайте в сковороду, посоліть, поперчіть, накрийте і тушкуйте.
- У кінці додайте подрібнений часник.
Перед подачею можна посипати страву подрібненою зеленню.
2. Ікра із солодким перцем
Інгредієнти:
- Кабачки – 4 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Солодкий перець – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Олія – 1 ст. л.
- Томатна паста – 1 ч. л.
- Сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Поріжте соломкою всі овочі, викладіть в сковороду кабачки, підсмажте до золотистого кольору в олії.
- Потім – додайте цибулю, перець і томатну пасту, закрийте кришку і трохи протушкуйте.
- У самому кінці додайте помідори, посоліть, поперчіть і знову тушкуйте близько 10 хвилин на маленькому вогні.
Подавати страву можна відразу гарячою з грінками.
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...