В Україні в самому розпалі сезон кабачків, із яких можна приготувати багато смачних і ситних страв, наприклад, млинці, рагу, запіканки, а також засолити і законсервувати найрізноманітнішими способами.
Патріоти України пропонують вам спробувати 2 рецептаи смачної кабачкової ікри, яка буде найкращим частуванням як зараз, так і взимку.
1. Ікра з часником
Інгредієнти:
- Кабачки – 4 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Морква – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Помийте і очистіть кабачки від шкірки, якщо є насіння – краще його прибрати, поріжте середнім кубиком.
- Викладіть їх на сковороду з соняшниковою олією, додайте натерту моркву, воду, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні.
- Помийте і дрібно наріжте помідори і додайте в сковороду, посоліть, поперчіть, накрийте і тушкуйте.
- У кінці додайте подрібнений часник.
Перед подачею можна посипати страву подрібненою зеленню.
2. Ікра із солодким перцем
Інгредієнти:
- Кабачки – 4 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Солодкий перець – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Олія – 1 ст. л.
- Томатна паста – 1 ч. л.
- Сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Поріжте соломкою всі овочі, викладіть в сковороду кабачки, підсмажте до золотистого кольору в олії.
- Потім – додайте цибулю, перець і томатну пасту, закрийте кришку і трохи протушкуйте.
- У самому кінці додайте помідори, посоліть, поперчіть і знову тушкуйте близько 10 хвилин на маленькому вогні.
Подавати страву можна відразу гарячою з грінками.
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...