2 найсмачніших рецепти домашньої кабачкової ікри

В Україні в самому розпалі сезон кабачків, із яких можна приготувати багато смачних і ситних страв, наприклад, млинці, рагу, запіканки, а також засолити і законсервувати найрізноманітнішими способами. Патріоти України пропонують вам спробувати 2 рецептаи смачної кабачкової ікри, яка буде найкращим частуванням як зараз, так і взимку.

1. Ікра з часником

Смачна домашня ікраІнгредієнти:

  • Кабачки – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Помийте і очистіть кабачки від шкірки, якщо є насіння – краще його прибрати, поріжте середнім кубиком.
  2. Викладіть їх на сковороду з соняшниковою олією, додайте натерту моркву, воду, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні.
  3. Помийте і дрібно наріжте помідори і додайте в сковороду, посоліть, поперчіть, накрийте і тушкуйте.
  4. У кінці додайте подрібнений часник.

Перед подачею можна посипати страву подрібненою зеленню.

2. Ікра із солодким перцем

Ікру можна їсти з різними стравамиІнгредієнти:

  • Кабачки – 4 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Олія – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 1 ч. л.
  • Сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Поріжте соломкою всі овочі, викладіть в сковороду кабачки, підсмажте до золотистого кольору в олії.
  2. Потім – додайте цибулю, перець і томатну пасту, закрийте кришку і трохи протушкуйте.
  3. У самому кінці додайте помідори, посоліть, поперчіть і знову тушкуйте близько 10 хвилин на маленькому вогні.

Подавати страву можна відразу гарячою з грінками.

Джерело: Обозреватель

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...