2 найсмачніших рецепти домашньої кабачкової ікри

В Україні в самому розпалі сезон кабачків, із яких можна приготувати багато смачних і ситних страв, наприклад, млинці, рагу, запіканки, а також засолити і законсервувати найрізноманітнішими способами. Патріоти України пропонують вам спробувати 2 рецептаи смачної кабачкової ікри, яка буде найкращим частуванням як зараз, так і взимку.

1. Ікра з часником

Смачна домашня ікраІнгредієнти:

  • Кабачки – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Помийте і очистіть кабачки від шкірки, якщо є насіння – краще його прибрати, поріжте середнім кубиком.
  2. Викладіть їх на сковороду з соняшниковою олією, додайте натерту моркву, воду, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні.
  3. Помийте і дрібно наріжте помідори і додайте в сковороду, посоліть, поперчіть, накрийте і тушкуйте.
  4. У кінці додайте подрібнений часник.

Перед подачею можна посипати страву подрібненою зеленню.

2. Ікра із солодким перцем

Ікру можна їсти з різними стравамиІнгредієнти:

  • Кабачки – 4 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Олія – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 1 ч. л.
  • Сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Поріжте соломкою всі овочі, викладіть в сковороду кабачки, підсмажте до золотистого кольору в олії.
  2. Потім – додайте цибулю, перець і томатну пасту, закрийте кришку і трохи протушкуйте.
  3. У самому кінці додайте помідори, посоліть, поперчіть і знову тушкуйте близько 10 хвилин на маленькому вогні.

Подавати страву можна відразу гарячою з грінками.

Джерело: Обозреватель

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...