А ви це знали? Чому банани швидко чорніють і як цьому запобігти - лайфхак

Банани є найпопулярнішим фруктом, але вони також найбільше витрачаються даремно - і типова помилка, яку люди роблять, коли їх зберігають, є причиною того, що вони так швидко псуються, передають Патріоти України.

Їх швидке дозрівання відбувається тому, що банани виробляють значну кількість газу етилену, природного рослинного гормону, який прискорює дозрівання. Цей газ відповідає за кашоподібну текстуру та непривабливий коричневий колір після досягнення зрілості. Щоб запобігти викиду етилену, шанувальники бананів можуть скористатися простим способом зберігання продуктів і загорнути стебла в харчову плівку, пише OBOZ.UA.

Цей метод може зберегти ваші банани свіжими протягом 10 днів, іноді навіть довше

Щоб банани довше залишалися свіжими, загорніть стебла в харчову плівку, щоб газ етилен не потрапив на решту фруктів і не давав їм дозрівати надто швидко. Щоб вони прослужили якомога довше, розділіть гроно на окремі банани та загорніть кожну стебло окремо.

Як показує досвід, банани, які зберігаються із стеблами, загорнутими в харчову плівку, зберігають свій жовтий колір набагато краще навіть через 10 днів, порівняно з тими, що не були оброблені, які починають чорніти та плямисті. Зберігання бананів у великій вазі з фруктами є поширеною пастка. Коли продукти, що виробляють етилен, зберігаються разом, усі вони гниють швидше.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...