А ви це знали? Чому більшість з нас готує какао неправильно

Дієтологи давно довели користь какао для головного мозку та людського організму загалом. Єдиним невирішеним питанням залишається приготування напою. Більшість із нас просто звикла засипати порошок у молоко та варити. Але виявляється, цей спосіб не зовсім правильний, передають Патріоти України.

Класичний рецепт приготування какао

Для приготування потрібно:

  • 4,5 ст. л. цукру;
  • 2 л молока;
  • 6 ст. л. какао-порошку.

Як готувати

Спочатку налийте в каструлю, де варитиметься какао, трохи води і доведіть її до кипіння. Коли вода закипить, влийте молоко в каструлю.

В окремому посуді змішайте разом какао та цукор. Потім додайте трохи води і добре перемішайте суміш до однорідної маси, щоб не було грудок. Потім перелийте готову шоколадну суміш у каструлю з молоком, одночасно помішуючи вміст.

Далі доведіть какао до кипіння і за три хвилини знімайте з вогню. Хитрість у тому, що після цього какао потрібно одразу розлити по чашках. Смачного!

Їжа для щастя: ТОП-7 продуктів, які миттєво покращують настрій

п’ятниця, 3 жовтень 2025, 6:51

Ви помічали, що після певної їжі хочеться посміхатися і навіть більше енергії? Харчування може сильно впливати на емоційний стан. Ось список продуктів, які допомагають підняти настрій і боротися зі стресом, передають Патріоти України. Какао стимулює ви...

Не робіть так! Чому гречка злипається - головні помилки приготування крупи

четвер, 2 жовтень 2025, 11:08

Гречка - одна з найпопулярніших круп, яку люблять за простоту приготування та універсальний смак. Вона підходить і для сніданку, і для гарніру до м’яса чи овочів. Але замість розсипчастої та апетитної каші часто виходить розварена маса або, навпаки, тв...