А ви це знали? Чому для приготування омлету досвідчені кулінари збивають білки окремо від жовтків

Приготування пишного та повітряного омлету є справжнім мистецтвом, таку страву подають як вдома, так і у вишуканих ресторанах, передають Патріоти України.

Кожен кухар має свої секретні прийоми, які дозволяють приготувати ідеальну страву.

Подробиці

Багато кулінарів намагаються розгадати секрет пишного омлету, який не опаде відразу після подачі на стіл. Домогтися потрібної текстури не так вже й складно, а ось зберегти апетитну форму вдається далеко не завжди.

Навіщо збивати білки окремо від жовтків?

Якщо дотримуватись цієї технології, то можна приготувати неймовірно смачний омлет, який може здивувати домашніх. У страви виходить чудова повітряна текстура, яка зберігається тривалий час.

Приготувати такий омлет легко.

Жовтки потрібно просто якісно перемішати до однорідного стану із невеликою кількістю солі. А ось з білками доведеться “чаклувати” довше.

Потрібно додати сіль та використовувати міксер.

Як тільки ви побачите пишну піну, процес збивання можна закінчувати.

Потім прогріваємо сковорідку з рослинною олією, викладаємо перший шар із жовтка. Після цього додаємо білок.

Вогонь зводиться до мінімальних показників.

Готується такий пишний омлет близько шести хвилин під кришкою.

Джерело: ПростоВей

Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

середа, 14 травень 2025, 18:13

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів. Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко, передають Патріоти України. К...

Є секрет! Що досвідчені господині додають до дерунів, щоб вони не чорніли

середа, 14 травень 2025, 17:13

Деруни можна назвати чудовою бюджетною стравою, здатною принести різноманітність у звичний раціон. Однак для того, щоб страва сподобалась всім домашнім, вона має бути красивою та смачною, передають Патріоти України. За естетику дерунів відповідає колір...