А ви це знали? Чому досвідчені господарі змазують терку рослинним маслом

У кулінарному мистецтві завжди можна знайти щось нове: навіть якщо ви готуєте вже не один десяток років, деякі хитрості все рівно не перестають дивувати, передають Патріоти України.

Так, мало хто знає про те, що досвідчені господарі в певних випадках змазують з двох сторін терку рослинною олією.

Це робиться далеко не для додавання додаткових смакових якостей інгредієнтам страв.

Як виявилося, такий лайфхак допомагає впоратися зі “складними” продуктами, які потрібно подрібнити, а занадто м’яка форма не дозволяє зробити це без неприємних наслідків і витрачених зусиль.

В яких випадках варто скористатися даними секретом:

Сир

Якщо вам потрібно натерти сир, а він став м’яким, або ж ви обрали плавлений варіант, то олія допоможе не тільки отримати гарні стружки, а й захистить від прилипання до самої терки.

Картопля

Часто для салатів нам потрібна терта відварена картопля, а зробити це складно: вона обсипається шматками, а більша частина овочів так і залишається прилиплою до металу.

Після такого лайфхаку ви здивуєтеся отриманій гарній стружці картоплі!

Овочі

Усі знають про те, що буряк з морквою натираються просто, а ось відмити від них тертку потім досить проблематично. Тому рослинна олія значно полегшить вам завдання в цьому питанні.

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 18:45

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...

Перестаньте варити рис у воді: Новий метод робить його шалено смачним

неділя, 6 липень 2025, 17:30

Готувати ідеальний рис - справжній виклик навіть для досвідчених господинь. Але експертка розкрила простий трюк, який перетворить "нудну" страву на справжній смаколик, передають Патріоти України. Багато хто стикається з проблемами: рис може бути занадт...