А ви це знали? Чому досвідчені господарі змазують терку рослинним маслом

У кулінарному мистецтві завжди можна знайти щось нове: навіть якщо ви готуєте вже не один десяток років, деякі хитрості все рівно не перестають дивувати, передають Патріоти України.

Так, мало хто знає про те, що досвідчені господарі в певних випадках змазують з двох сторін терку рослинною олією.

Це робиться далеко не для додавання додаткових смакових якостей інгредієнтам страв.

Як виявилося, такий лайфхак допомагає впоратися зі “складними” продуктами, які потрібно подрібнити, а занадто м’яка форма не дозволяє зробити це без неприємних наслідків і витрачених зусиль.

В яких випадках варто скористатися даними секретом:

Сир

Якщо вам потрібно натерти сир, а він став м’яким, або ж ви обрали плавлений варіант, то олія допоможе не тільки отримати гарні стружки, а й захистить від прилипання до самої терки.

Картопля

Часто для салатів нам потрібна терта відварена картопля, а зробити це складно: вона обсипається шматками, а більша частина овочів так і залишається прилиплою до металу.

Після такого лайфхаку ви здивуєтеся отриманій гарній стружці картоплі!

Овочі

Усі знають про те, що буряк з морквою натираються просто, а ось відмити від них тертку потім досить проблематично. Тому рослинна олія значно полегшить вам завдання в цьому питанні.

Не робіть помилок! Як варити пельмені та вареники, щоб не розварилися

вівторок, 13 травень 2025, 10:12

Навіть досвідчені господині іноді варять пельмені та вареники, а вони розварюються. Хоча тісто гарної якості і не липне, проте після варіння начинка окремо плаває у воді. Декілька порад і ваші вироби будуть в ідеальному стані після варіння, передають П...

Є секрет! Скільки яєць додавати до тіста для тонких млинців

вівторок, 13 травень 2025, 9:12

Така смачна страва, як млинці дуже популярна на нашому столі. І набриднути млинці не можуть, адже до них можна приготувати багато різноманітних начинок, передають Патріоти України. Щоб млинці вдались смачними потрібно вміти правильно замісити тісто. Є ...