А ви це знали? Чому досвідчені господині при приготуванні дерунів використовують оцет

Деруни є дуже простою та смачною стравою, тому господині досить часто її готують. Класичний рецепт дерунів простий, проте сучасні кулінари його часто доповнюють та вдосконалюють, передають Патріоти України.

Подробиці

Часто при приготуванні використовується борошно, яке допомагає надати дерунам більш рівномірну текстуру. Список продуктів, як правило, дуже простий – картопля, цибуля, борошно. Деякі також додають сік лимона, щоб картопля не стала сірою або чорною. Однак не всі знають про те, що до складу рецепту можна вводити оцет.

У чому сенс цієї хитрощі

Незважаючи на той факт, що деруни є вельми апетитною стравою, багато хто відмовляється її вживати через велику кількість жиру. При смаженні доводиться використовувати багато олії, внаслідок чого вона вбирається в картоплю.

Якщо до складу тіста ввести трохи оцту, то проблему буде вирішено. Деруни вийдуть набагато приємніші на смак. Якщо ви не хочете додавати оцет, його можна замінити на ложку будь-якого міцного алкоголю. Ці два інгредієнти ніяк не впливають на фінальні смакові якості дерунів.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...