А ви це знали? Чому досвідчені господині при приготуванні дерунів використовують оцет

Деруни є дуже простою та смачною стравою, тому господині досить часто її готують. Класичний рецепт дерунів простий, проте сучасні кулінари його часто доповнюють та вдосконалюють, передають Патріоти України.

Подробиці

Часто при приготуванні використовується борошно, яке допомагає надати дерунам більш рівномірну текстуру. Список продуктів, як правило, дуже простий – картопля, цибуля, борошно. Деякі також додають сік лимона, щоб картопля не стала сірою або чорною. Однак не всі знають про те, що до складу рецепту можна вводити оцет.

У чому сенс цієї хитрощі

Незважаючи на той факт, що деруни є вельми апетитною стравою, багато хто відмовляється її вживати через велику кількість жиру. При смаженні доводиться використовувати багато олії, внаслідок чого вона вбирається в картоплю.

Якщо до складу тіста ввести трохи оцту, то проблему буде вирішено. Деруни вийдуть набагато приємніші на смак. Якщо ви не хочете додавати оцет, його можна замінити на ложку будь-якого міцного алкоголю. Ці два інгредієнти ніяк не впливають на фінальні смакові якості дерунів.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари зберігають вершкове масло у банці з водою

неділя, 4 травень 2025, 12:10

Не всім відомий спосіб зберігання вершкового масла у банці з водою і що він дає, передають Патріоти України. Виявляється, ця хитрість рятує не тільки у тих випадках, коли немає холодильника. Таким чином ще можна покращити смакові якості продукту. Ця хи...

А ви це знали? Чому не варто змішувати паніровку та спеції

неділя, 4 травень 2025, 11:10

Панірування вберігає страву від надмірної втрати вологи під час смаження, а спеції надають продукту пікантного чи ніжного смаку, передають Патріоти України. Шеф-кухарі не рекомендують змішувати паніровку та спеції. Це вважається грубою помилкою, яка зв...