А ви це знали? Чому досвідчені господині при варінні яєць додають оцет

Деякі молоді господині звикли варити яйця у чистій воді, не додаючи жодних добавок. Таке рішення на перший погляд здається дуже розумним: адже ми не можемо вплинути на смакові якості продукту, що знаходиться в шкаралупі. Однак сенс запровадження додаткових інгредієнтів полягає в іншому. Сіль, наприклад, полегшує чищення яйця, передають Патріоти України.

Навіщо додавати оцет у процесі варіння

Як виявилося, ця хитрість приходить на допомогу ощадливим господиням. Якщо ви помітили, що яйце має тріщини, то до варіння такого продукту приступати не можна: білок просто “втече” зі шкаралупи.

Ці яйця найчастіше йдуть для приготування випічки, омлету, яєчні. Але й відварити їх можна без особливих проблем.

У воду для варіння потрібно влити оцет: на кожен літр рідини беремо маленьку ложку продукту. Завдяки цьому яйця зваряться без особливих труднощів.

Оцет сприяє тому, що білок залишиться на місці. На смакових якостях яйця додавання нового компонента ніяк не вплине.

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно закривати каструлю кришкою при варінні макаронів

понеділок, 3 березень 2025, 19:12

Закривати каструлю кришкою при варінні макаронів не обов’язково, але є кілька нюансів, передають Патріоти України. Якщо ж хочете трохи прискорити процес, можна частково прикрити каструлю, але залишити щілину для виходу пари.

Це того варте! Що буде, якщо відмовитися від газованої води

понеділок, 3 березень 2025, 18:48

Відмова від газованої води може мати кілька позитивних ефектів на здоров'я, оскільки газовані напої часто містять багато цукру, кислоти та штучних добавок. Ось що може статися, якщо ви відмовитесь від газованої води, передають Патріоти України. Газован...