А ви це знали? Чому досвідчені кулінари додають оцет під час варіння картоплі

Якщо вам треба картопля, що не розварюється, добре тримає форму, зокрема під час нарізання на кубики чи слайси, то ця кулінарна порада для вас. Обов’язково додавайте оцет у воду, він не вплине на смак, проте покращить міцність верхнього шару картоплі, передають Патріоти України.

Подробиці

Оцет додають під час першого кипіння. На один літр води візьміть одну столову ложку 9% оцту.

Картопля триматиме форму, не буде тріскатися. Якщо варите у “мундирах”, то вони швидко очистяться. Це зручно для таких салатів, як вінегрет, олів’є тощо.

Також оцет корисно додавати до молодої картоплі, яку після варіння обсмажують на олії чи маслі. Кожна картоплинка буде тримати форму і не розпадеться під час перемішування.

Кардіолог назвав фрукт номер один для здоров’я серця

четвер, 25 грудень 2025, 8:14

Серцево-судинні захворювання залишаються однією з головних причин смертності у світі. Хоча медикаментозне лікування відіграє ключову роль, фахівці наголошують: харчування також має величезне значення для підтримки здоров’я серця, передають Патріоти Укр...

Кухня буде чиста! Як зробити, щоб олія "не стріляла" під час смаження

четвер, 25 грудень 2025, 6:42

Жир на кухні повертається через тиждень після прибирання. Досвідчені господині й господарі знають: прибирати доводиться значно менше, якщо володієш маленькими хитрощами. Однією з найпоширеніших проблем на кухні є розбризкування гарячої олії, яке не лиш...