
Багатьом людям не подобаються яйця, зварені некруто або в мішечок. Такі гурмани вибирають варити яйця круто, передають Патріоти України.
Тим більше, що в деяких випадках продукт повинен бути приготовлений саме так (наприклад, якщо потрібно підготувати інгредієнт для салату).
Однак деякі господині частто переборщують із тривалістю варіння.
Можна назвати щонайменше п’ять причин, згідно з якими яйця не можна варити більше 10-12 хвилин.
Переварені яйця відрізняються надмірною жорсткістю.
Важко знайти гурмана, якому сподобалося б така страва.
Якщо продукт варити занадто довго, то може з’явитися неприємний запах.
Жовток перевареного яйця пахне сірководнем. Трапезу явно буде зіпсовано.
Внаслідок тривалого варіння на жовтку яйця з’являється наліт сіро-зеленого кольору.
Іншими словами, страва набуває не дуже гарного зовнішнього вигляду.
Проблема полягає не лише у появі «неправильних» кольорів та запаху. Переварене яйце важко назвати апетитним.
Тривале перебування в окропі навряд чи зробить яйце небезпечним для здоров’я продуктом. А ось менш корисним – цілком.
Довге варіння – часта причина втрати корисних сполук і мікроелементів.
Запечена картопля - це королева різдвяного столу, але для того, щоб вона була смачна і мала хрустку та золотисту скоринку, треба правильно її готувати, передають Патріоти України. Відомий шеф-кухар Джеймс Мартін нещодавно поділився своїми найкращими по...
Людський організм більш як наполовину складається з води. Втрата навіть 1-2% рідини може впливати на самопочуття - з’являються втома, головний біль, знижується концентрація. Регулярне споживання води допомагає зберігати бадьорість, ясність мислення та ...