А ви це знали? Чому картоплю треба класти в воду після закипання

Зварити картоплю можуть всі. Можна навіть почути слова, що не треба нас вчити, й так все знаємо. Ніколи не пізно вчитися новому. Не всі знають деякі нюанси, а в кулінарії їх дуже багато. Картоплю переважно після чищення відразу заливають водою та відправляють на вогонь. А чому ж є порада робити це тільки після закипання води, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо залити картоплю холодною водою та поставити варитися, більшість корисних речовин буде втрачено. Рекомендують дочекатися спочатку закипання води, а потім вже в неї занурювати картоплю.

Питання щодо солі. Не треба відразу додавати. Дочекайтеся моменту, коли овочі стануть м’якими, а тоді посоліть. До речі, молода картопля вариться швидко. За 20 хвилин вона буде готова.

Якщо ви плануєте відварювати картоплю на пюре, тоді розріжте її на кілька частин. Так вона швидше довариться. Не забудьте додати лаврове листя. А для аромату можна ще й цибулю.

А ви це знали? Навіщо під час тушкування капусти досвідчені господині додають черствий хліб

субота, 22 лютий 2025, 23:10

Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...