А ви це знали? Чому категорично не можна переварювати яйця

Курячі яйця – це універсальний продукт, який зазвичай готують на сніданок, а також додають до різноманітних страв, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Розповідаємо, чому не можна переварювати яйця, скільки їх треба варити, щоб вони не перетворилися на отруту.

Чому не можна їсти переварені яйця

Справа в тому, що під час варіння з яєць виділяється сірководень, це токсичний газ, який може легко потрапити в білок. Зовні сірководень має вигляд зеленуватого нальоту на жовтку, який, напевно, бачили всі. Якщо нагрівання яєць надто сильне, сірководень проникає всередину продукту. Тому чим довше варяться яйця, тим токсичнішими вони стають.

Ці токсини можуть викликати сильну алергічну реакцію, тому переварені яйця можуть стати небезпечними для здоров'я.

Як довго можна варити яйця: поради експертів

Курячі яйця можна варити після початку кипіння води:

  • не круто – 4 хвилини;
  • тверді яйця не круто – 6 хвилин;
  • тверді яйця – 8 хвилин;
  • яйця, зварені круто – 9-10 хвилин.

Як японці готують ідеальний рис - секрет розсипчастих зерен

понеділок, 27 жовтень 2025, 19:05

Японський рис - це не просто гарнір, а основа багатьох страв. Секрет ідеальної консистенції — розсипчастий, пружний, але не липкий рис - криється в традиційному японському ритуалі промивання та замочування, передають Патріоти України. Чому промивання в...

Це під силу всім! Які фрукти додати у щоденний раціон, щоб не турбувало серце

понеділок, 27 жовтень 2025, 10:58

Медики-дослідники, які раніше пояснювали, чому не рекомендується пити каву натще, назвали фрукти, які варто вживати тим, хто піклується про здоров'я серця, передають Патріоти України. У першу чергу, як пише ресурс parade.com, фрукти допоможуть людям, я...