А ви це знали? Чому категорично не можна переварювати яйця

Курячі яйця – це універсальний продукт, який зазвичай готують на сніданок, а також додають до різноманітних страв, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Розповідаємо, чому не можна переварювати яйця, скільки їх треба варити, щоб вони не перетворилися на отруту.

Чому не можна їсти переварені яйця

Справа в тому, що під час варіння з яєць виділяється сірководень, це токсичний газ, який може легко потрапити в білок. Зовні сірководень має вигляд зеленуватого нальоту на жовтку, який, напевно, бачили всі. Якщо нагрівання яєць надто сильне, сірководень проникає всередину продукту. Тому чим довше варяться яйця, тим токсичнішими вони стають.

Ці токсини можуть викликати сильну алергічну реакцію, тому переварені яйця можуть стати небезпечними для здоров'я.

Як довго можна варити яйця: поради експертів

Курячі яйця можна варити після початку кипіння води:

  • не круто – 4 хвилини;
  • тверді яйця не круто – 6 хвилин;
  • тверді яйця – 8 хвилин;
  • яйця, зварені круто – 9-10 хвилин.

"Ідеальний продукт": Дієтологи розкрили незвичайні факти про властивості огірків

п’ятниця, 5 вересень 2025, 23:10

Зазвичай ми сприймаємо огірок як звичайний овоч з мінімальною користю, але дієтологи стверджують, що цей продукт може стати справжнім союзником у боротьбі за здоров’я. Він не тільки допомагає в підтримці кісток та здоров’я серця, але й сприяє схудненню...

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...