Курячі яйця – це універсальний продукт, який зазвичай готують на сніданок, а також додають до різноманітних страв, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Розповідаємо, чому не можна переварювати яйця, скільки їх треба варити, щоб вони не перетворилися на отруту.
Справа в тому, що під час варіння з яєць виділяється сірководень, це токсичний газ, який може легко потрапити в білок. Зовні сірководень має вигляд зеленуватого нальоту на жовтку, який, напевно, бачили всі. Якщо нагрівання яєць надто сильне, сірководень проникає всередину продукту. Тому чим довше варяться яйця, тим токсичнішими вони стають.
Ці токсини можуть викликати сильну алергічну реакцію, тому переварені яйця можуть стати небезпечними для здоров'я.
Курячі яйця можна варити після початку кипіння води:
Майонез – смачний, але не найкорисніший соус. Багато консервантів та інших добавок позбавляють страву багатьох благотворних властивостей, передають Патріоти України. Крім того, деякі гурмани скаржаться на “ненатуральний” смак майонезу. Всі вищезгадані ...
Багатьом смакує домашнє молоко, однак у нього нетривалий термін зберігання. Тому варто знати, які прості хитрощі допоможуть його продовжити. У чому полягають головні секрети, передають Патріоти України. Це найпростіший спосіб збільшення терміну придатн...