А ви це знали? Чому категорично не можна переварювати яйця

Курячі яйця – це універсальний продукт, який зазвичай готують на сніданок, а також додають до різноманітних страв, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Розповідаємо, чому не можна переварювати яйця, скільки їх треба варити, щоб вони не перетворилися на отруту.

Чому не можна їсти переварені яйця

Справа в тому, що під час варіння з яєць виділяється сірководень, це токсичний газ, який може легко потрапити в білок. Зовні сірководень має вигляд зеленуватого нальоту на жовтку, який, напевно, бачили всі. Якщо нагрівання яєць надто сильне, сірководень проникає всередину продукту. Тому чим довше варяться яйця, тим токсичнішими вони стають.

Ці токсини можуть викликати сильну алергічну реакцію, тому переварені яйця можуть стати небезпечними для здоров'я.

Як довго можна варити яйця: поради експертів

Курячі яйця можна варити після початку кипіння води:

  • не круто – 4 хвилини;
  • тверді яйця не круто – 6 хвилин;
  • тверді яйця – 8 хвилин;
  • яйця, зварені круто – 9-10 хвилин.

Секрет розкрито! Як зробити, щоб рис та макарони не злипались

субота, 4 січень 2025, 23:10

Рис та макарони — два розповсюджені гарніри до страв з м’яса, риби чи овочів. Вони прості у приготуванні, але іноді замість апетитного вигляду виходить справжня каша. В склад цих продуктів входить крохмаль. Під час варіння він виділяється у воду і набу...

Ви будете здивовані! Для чого досвідчені кулінари додають у тісто картоплю

субота, 4 січень 2025, 22:10

Зазвичай рецепти тіста передбачають використання лише п’яти інгредієнтів. Йдеться про борошно, воду, сіль, цукор, оливкову олію і дріжджі. передають Патріоти України. Однак досвідчені кулінари додають у тісто незвичний інгредієнт – картоплю. Саме вона ...