А ви це знали? Чому не бажано смажити холодні яйця

Яєчня – найпопулярніша «ранкова» їжа. Адже готується просто, швидко і при цьому виходить досить ситний сніданок і корисний, передають Патріоти України.

На жаль, поспішаючи, деякі люди припускаються грубої помилки. І смажать над сковородою щойно витягнуті з холодильника яйця.

Так не варто робити.

Чому не можна смажити холодні яйця

Перепад температур негативно вплине на консистенцію майбутньої страви.

Якщо на розігрітій сковороді виявиться холодне яйце, то жовта частина досить швидко перестане бути рідкою, а ось біла твердне дуже довго.

Таким чином, страва точно не вийде ідеальною, коли жовток розтікається, а білок – повністю просмажений.

Крім того, температурний перепад позбавляє яєчню яскравого смаку.

Тому не поспішайте смажити яйця, які щойно дістали з холодильника. Спочатку зачекайте, поки продукт полежить при кімнатній температуріу. Або діставайте яйця із холодильника заздалегідь.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Треба лише один інгредієнт, щоб курячі шлунки були м’якими

субота, 17 травень 2025, 9:14

Курячі шлунки – корисний, однак непростий у приготуванні субпродукт. Але якщо приготувати їх правильно й додати один інгредієнт, в результаті вдасться подати до столу дуже ніжне і соковите м’ясо, передають Патріоти України. Така м’ясна підлива смакує з...

Лише спробуйте! Один продукт зробить фарш для котлет, як пух

субота, 17 травень 2025, 8:10

Підготувати фарш перед тим, як почати смажити котлети дуже просто. Це не вимагає особливих труднощів, але важливо, щоб всі компоненти з холодильника трохи прогрілися, передають Патріоти України. Краще м’ясо перекручувати самостійно. Достатньо підготува...