Дієтологи та нутриціологи у системі здорового харчування наголошують, що широкий асортимент свіжих овочів у салаті ще нікому користі не дав. І хоча досі існує стереотип, що “овочів багато не буває”, “користь овочів зберігається у всіх поєднаннях”, але це не так, передають Патріоти України.
Виявляється, навіть звичний для кожної другої сім’ї салат з огірків і помідорів належить до дуже некорисних. Розкажемо, хто так вирішив і чому так сталося, що огірки та помідори не зійшлися в салаті.
Правильний салат — це як?
У здоровому харчуванні завжди був у пошані мінімалізм. Тому салат не повинен включати в рецептуру понад 3-5 овочів. В іншому випадку шлунок буде бунтувати.
Огірки з помідорами
Це яскравий приклад неправильного салату. Ніхто від нього ще не помер, але підвищеним газоутворенням і здуттям шлунку ви себе забезпечите 100%. Річ у тім, що саме у цієї “класичної пари” різний період перетравлення, через що починається процес бродіння.
Бобові
Не змішуйте разом квасолю, горох та боби, якщо хочете не нашкодити кишківнику. Окремо кожен інгредієнт добре поєднується з болгарським перцем, томатами та соком лимона.
Кольорова капуста
Капуста не поєднується з гарбузом, з кабачками, з баклажанами та навіть із зеленим горошком. Те ж саме стосується салатів з помідорів, буряків, шпинату, капусти та цибулі.
Можна змішувати
Огірок корисно поєднується з редисом та зеленою цибулею, морквою та часником, кабачком та ріпчастою цибулею.
Помідори складуть компанію болгарському перцю та цибулі.
Капуста ідеально смакує зі збереженням користі з морквою, болгарським перцем та зеленню.
Готуйте корисні салати та дотримуйтесь правил здорового харчування, щоб шлунок отримав користь, а не здуття!
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...